Vakantie Link
Image default
Hobby en vrije tijd

Uitgaan in een bar gemaakt helemaal van ijs? Ik geloofde mijn ogen niet wat een spektakel!

“Als je moe bent van Londin, ben je moe van het leven.”

Ik geniet van vele locaties over de hele wereld, maar geen enkele zozeer als Londen. Het is het centrum van de beschaving, wat mij betreft. Als daar iets ‘gebeurt’, dan is het de moeite waard om het te noteren.

Waarom was ik onder de indruk, dat de IceBar zich op Heddon Street had gevestigd?

Je hoeft geen smaak voor wodka in al zijn vormen te hebben, maar het helpt. Dat is niet alleen omdat Absolut de financiële kracht achter dit motief is, maar ook omdat er een historisch vastgestelde reden is waarom culturen uit koude klimaten zo creatief zijn geworden met een aardappel. Niet alleen ‘verwarmt’ het een ziel van binnenuit, maar in het rijk van het Absolut komt het in meer gedaanten dan je in een 30 minuten durende sessie kunt proberen. Dat is toevallig de tijdslimiet van een klant in de IceBar, waardoor ook het aantal ijsbargevechten in het verleden beperkt is.

Waarom je hier deze spin-off meegemaakt moet hebben!

Dit is een spin-off van het beroemde IceHotel in de Zweedse arctische zone. Als je graag reist, dan is dit een verplichte bestemming. Het is slechts 90 minuten vliegen van Stockholm naar Kiruna, waar u de keuze heeft uit een sneeuwscooter of een hondenslee (hint: neem de slee) om uw reis naar het ijzige klimaat van Jukkasjaervi in het Zweedse deel van Lappland af te ronden. Het ligt aan de oevers van de rivier de Torne, die alom geprezen wordt als de bron van het zuiverste water van Europa, zo niet van de wereld.

Een van de meest spectaculaire scénes!

Ik denk dat dit een van de meest spectaculaire scènes is die er bestaan. Alles is opgebouwd uit zuiver ijs, van de kamers tot het meubilair en het decor (beelden van wereldklasse van wereldwijde kunstenaars worden elk seizoen in opdracht gemaakt) tot het glaswerk. De trouwkapel voor alle soorten ijs is ver van tevoren gereserveerd en de theatervoorstellingen zijn van wereldklasse.

De bedden doen de concessie van de thermale slaapzakken, die zijn verbazingwekkend comfortabel, maar zelfs als je hier een beetje koel is, garandeer ik je dat je ervan overtuigd bent dat het de moeite waard was. Ik kan me geen majestueuzere plek bedenken om het Noorderlicht te zien flitsen over de koude, heldere hemel, en het ijs te baden in een blauwgroene gloed die het wonder van de natuur doet versmelten met dat van de mens. Het IceHotel is in alle opzichten adembenemend. Het is een ervaring die voor altijd in je geheugen gegrift staat.

Eens een slechte ervaring, daarna niet meer. Ik koos voor beter!

Het was dan ook geen verrassing voor mij toen ik tijdens een reis naar Stockholm een paar jaar geleden incheckte in het Nordic Sea hotel en een verkleinde replica van de IceBar naast de lobby opmerkte. Ik verafschuw de wachtrijen, dus gelukkig was ik daar op een rustige avond en was er geen 30-minuten limiet van kracht. Ik deed de thermische mantel en de handschoenen die ze ter beschikking stellen aan, bestelde een Absolut citroen en ging op zoek naar iemand om een toast op ‘Skol!’ uit te brengen. Geloof me, het was niet moeilijk om dat te doen!

De aanwezigheid ervan was zo ‘natuurlijk’ in Stockholm dat ik sindsdien meer dan eens heb gedacht dat de IceBar de critera ontmoet voor het feit dat hij een vaste waarde is in dat chique centrum dat Londen is. En nu is het gebeurd.

Wat kost het? en waarom is het ondanks dat het koud is zo een goed concept?

De €12 cover is redelijk, de drankjes zijn Absoluut, de sculpturen en het decor worden periodiek veranderd. De cumulatieve lichaamswarmte zorgt wel voor het smelten in de loop van de tijd, dus het opnieuw opbouwen is een noodzaak en de sfeer is het enige dat altijd warm is. Immers, wie gaat er betalen voor een verblijf van 30 minuten, gegarneerd in zilveren thermiek, en niet in een feestelijke stemming zijn? Het is een perfecte aanvulling op elke feestelijke route.

Tijdens een praatje met de mooie blonde svensk flicka tending bar die avond, ontdekte ik dat Absolut zo blij is met het IceBar-concept dat ze het elders inzetten. Ze zei dat ze ok een xtra cold ice bar  in Amsterdam opende. Dat is logisch. Als de IceBar slaagt in die steden, dan is het klaar om te verhuizen naar een Londense setting.

Het slaagt spectaculair. Na één bezoek, en 30 minuten Absolut, kunt u gewoon de mobiele telefoon bereiken en reserveringen voor het IceHotel boeken, dan en daar. Als dat zo is, zult u zich aansluiten bij een groeiende lijst van degenen die hebben gevonden dat drankjes in uw ijs leuker kunnen zijn dan ijs in uw drankjes.

http://ticketforsale.nl//