Vakantie Link
Image default
Camping

Minder schade met een achteruitrijcamera

Een achteruitrijcamera is erg handig in de auto. Het is voor elke bestuurder beter als deze tijdens het achteruitrijden gebruik kan maken van een camera. Bij sommige auto’s is een achteruitrijcamera handiger dan bij andere auto’s. Kleine auto’s hebben bijvoorbeeld een kleinere dode hoek en beter zich rondom de auto. Kleinere auto’s hebben dus minder snel een achteruitrijcamera nodig. Toch is het voor elke voertuig goed om een dergelijke camera te hebben geïnstalleerd. 

Een achteruitrijcamera kan ook kleine auto’s helpen wanneer er bijvoorbeeld een paaltje in de dode hoek is of als een bestuurder niet weet hoever hij of zij nog naar achteren kan rijden. In deze gevallen is de achteruitrijcamera de perfecte oplossing. De achteruitrijcamera zorgt er op deze manier voor dat auto’s minder snel blikschade hebben dan wanneer je geen achteruitrijcamera hebt. Voor grote auto’s is het voordeel alleen veel groter, want grote auto’s hebben een grote dode hoek waardoor het vaker verkeerd gaat dan bij andere voertuigen. Als grote voertuigen achteruitrijden gebeuren er vaker ongelukken dan bij andere voertuigen. Een achteruitrijcamera helpt dus meer voor grote voertuigen dan voor kleine voertuigen.  

Toch hebben veel auto’s nog geen achteruitrijcamera. Dit heeft voornamelijk te maken met de prijs van de achteruitrijcamera. Een achteruitrijcamera is namelijk erg duur. Een simpele achteruitrijcamera is al tweehonderd euro en een iets geavanceerdere versie kun je voor vijfhonderd euro kopen. 

Hoewel praktisch is er ook een onpraktisch deel aan de achteruitrijcamera’s. Het vervelende deel van de achteruitrijcamera’s is dat het niet mogelijk is om eeen scherm van het ene merk camera aan te sluiten op de monitor van een ander merk. Zo is het niet mogelijk om een orlaco camera op een weaco scherm aan te sluiten. Ook is het niet mogelijk om een achteruitrijcamera weaco aan te sluiten op een orlaco scherm. Je bent daardoor aan een bepaald merk gebonden. 

Voor meer info : Bezoek de website