Vakantie Link
Image default
Vakantie

Hoe financier ik een roadtrip door Europa?

Heb je er altijd al van gedroomd om een roadtrip door Europa te maken? Dan is het verstandig om ook met de kosten rekening te houden. Europa is immers een duurder continent dan Azië of Afrika, waardoor de gemiddelde reiziger op tijd begint met sparen. Hieronder lees je een paar handige tips waar je direct mee aan de slag kunt.

Bespaar iedere maand op je vaste lasten

Je denkt er misschien niet zo snel over na, maar de kans is groot dat je maandelijks een paar kostenposten hebt waar je aanzienlijk op kunt besparen. Om erachter te komen welke kosten je kunt schrappen, is het verstandig om dit overzichtelijk voor jezelf te maken en op te schrijven of uit te werken op de laptop. Heb je een Netflix abonnement waar je lang niet altijd intensief gebruik van maakt? Betaal je maandelijks veel voor die ene leuke smartphone en kun je deze kosten verlagen? En wat geef je ieder maand uit aan het laten bezorgen van eten, shoppen of festivals? Je zult al snel versteld staan hoeveel je iedere maand kan besparen.

Kies voor een extra inkomen in de vorm van een (tweede baan)

Bespaar je liever niet op je vaste kosten, omdat je maar al te graag je fijne en luxe leventje op dit moment aan wilt blijven houden? Dan kun je ervoor kiezen om te gaan voor extra inkomen in de vorm van een (tweede baan). Wellicht kun je een paar uur extra werken in het weekend, op een koopavond in de stad of je zoekt een baan als freelancer voor een of meerdere avonden per week. Zet dit bedrag direct op je spaarrekening en maak, indien je dat handig vind, een speciale spaarrekening aan voor je reis door Europa.

Werken in ruil voor kost en inwoon

Tijdens je roadtrip door Europa kun je er natuurlijk ook voor kiezen om te werken in ruil voor kost en inwoon. Er zijn tal van platformen online te vinden, waar ‘hosts’ aangeven wat voor werk ze aan kunnen bieden en binnen welke periode. Hierdoor leer je direct locals kennen en de kans is groot dat meerdere vrijwilligers ook op dat moment aan het reizen zijn. Blijf je binnen de Europese Economische Ruimte (EER), dan heb je geen visum en werkvergunning nodig.

Geld lenen voor de vakantie

De mogelijkheid bestaat om een lening af te sluiten voor een vakantie. Echter betaal je voor een roadtrip door Europa waarschijnlijk maximaal 5 tot 10.000 euro. De vraag is dan ook of het slim is om hiervoor een lening af te sluiten. Geld lenen kost tenslotte geld. Misschien is het handiger om nog een jaartje langer te sparen. Of geld lenen van je ouders? Heel veel succes