Vakantie Link
Image default
Vakantie

Meer meekrijgen van een land met een rondreis

Vakantie bevat voor veel mensen niet veel meer activiteiten dan op een strandbedje liggen, zo nu en dan een drankje nuttigen en verfrissing in de zee of het zwembad te zoeken. Maar eigenlijk is dat zonde van het mooie land waar je naartoe reist. Met een rondreis zie, proef, ruik, voel en hoor je veel meer. Een aantal voorbeelden waarom een rondreis meerwaarde geeft aan je vakantie.

Thailand

We nemen de proef op de som. Een Rondreis Thailand, waarom eigenlijk niet? Er zijn genoeg dagen dat je kunt relaxen, maar Thailand bestaat uit meer dan hagelwitte stranden en lekker eten. Tijdens een rondreis – er zijn diverse opties – bezoek je bruisende plekken zoals Chiang Mai en Bangkok, waar je een onvergetelijke rit per tuktuk (fietstaxi) maakt. Ook is het proeven van de wereldberoemde streetfood hier een must do. Je maakt kennis met de eeuwenoude cultuur op diverse UNESCO werelderfgoed-locaties, Ayutthaya en Sukhothai bijvoorbeeld. Een andere tip is het Elphant Nature Park, waar verwaarloosde olifanten worden verzorgd. Kortom: al je zintuigen komen meer aan hun trekken als je je op gezette tijden verplaatst.

Meer culturen binnen een land

Zowel beschaving als natuur houden geen rekening met landsgrenzen en zo kan het dat je in een land meer culturen aantreft. Ook de verschillende dialecten, mocht je de taal een beetje machtig zijn, herken je op den duur. Niet alleen een rondreis door Thailand wordt daar boeiender door, ook het onder zonaanbidders zo populaire Spanje verraadt talloze invloeden. Van de Romeinen in Madrid tot de Moren in Granada, en op het zuidelijkste puntje Gibraltar kom je zelfs apen tegen, alsmede typisch Engelse telefooncellen omdat dit deel van Spanje bij het Verenigd Koninkrijk hoort. Ook de natuur wisselt af: dat is in elk land te zien. Kijk alleen al naar Nederland.

Geestelijke rijkdom

Al die prikkels maken je vakantie boeiender wanneer je een rondreis boekt. Meer dan wanneer je je tot een plaats beperkt. Bovendien word je er geestelijk rijk van, in die zin dat je vol verhalen en nieuwe energie terugkeert. Rondreizen is leerzaam en laten we wel wezen: verandering van spijs doet eten. Over eten gesproken, de lokale specialiteiten, in pakweg Zuid-Thailand zijn heel anders dan in het noorden, inspireren eindeloos. Het is niet zo vreemd dat de rondreizen het steeds vaker winnen van de kant en klare drie-eenheid vliegtuig-huisje-huurauto. Je geeft de regie simpelweg uit handen en dat kan heel verfrissend werken. Krijg je al zin om het avontuur tegemoet te gaan? Er is hier maar een vraag gerechtvaardigd: waarom niet?