Vakantie Link
Image default
Vakantie

Onze top 5: de leukste steden voor een stedentrip

Inspiratie nodig voor een mooie stedentrip dit jaar? Wij hebben onze favoriete steden op een rijtje gezet. Belangrijk is natuurlijk dat er veel te doen is in de stad en dat je hier makkelijk een paar dagen of een weekje kunt verblijven. Op basis hiervan hebben wij een top 5 gemaakt van de steden die wij het leukst vonden.

Rome

Een stad die je echt een keer gezien moet hebben is natuurlijk Rome. Dit is een van de oudste steden van Europa, met gebouwen uit allerlei verschillende periodes uit de geschiedenis. De stad heeft veel mooie gebouwen, de bekendste hiervan het Sint-Pieter en het Colosseum. Rome heeft zoveel te zien en te doen, dat je er eigenlijk zelfs wel twee weken kunt verblijven.

Florence

Een andere mooie stad in Italië is Florence. Deze stad heeft een hele andere uitstraling dan Rome, door de opleving tijdens de Renaissance. De gebouwen en huizen hebben een hele andere bouwstijl en de stad barst van de activiteiten en museums. Florence staat onder andere bekend om zijn bekende kunstenaars.

Lissabon

De hoofdstad van Portugal is erg leuk, met een mix tussen oud en nieuw. Je vind hier prachtige oude bouwwerken, mooie moderne winkels, restaurants en hotels en nog veel meer. De stad is erg gezellig en hip, met een bruisend nachtleven en knusse, kleine straatjes.

Las Vegas

Een van de mooiste en meest bekende Amerikaanse steden in Amerika staat hoog op onze lijst. Las Vegas staat bekend om de prachtige, luxe, hotels en horeca. Deze stad staat volledig in het teken van amusement en glamour. Las Vegas ligt midden in de woestijn, waardoor het een sprookjesachtige uitstraling heeft. De kleurrijke lichten van de stad kun je van ver bewonderen. Vooral in de avond is de stad prachtig.

Brugge

Een onderschatte stad die veel Nederlanders over het hoofd zien, is het Belgische Brugge. Deze oude stad zit vol met mooie gebouwen en bezienswaardigheden. Ook zijn er veel mooie hotels, museums en andere leuke activiteiten. Als je in de stad bent, kun je ook lekkere Belgische bieren proberen. Brugge is ideaal voor een stedentrip en je kunt er zelfs met de auto heen reizen. Een weekend of midweek in Brugge hoeft helemaal niet duur te zijn en is leuk voor tussendoor.