Vakantie Link
Image default
Vakantie

Een boottocht naar t mooie Klein Curaçao

 

Als je naar Curaçao op vakantie gaat, moet je ook echt een boottocht naar Klein Curaçao maken. Dit kleine tropische en onbewoonde eilandje met witte strand en perfect blauwe zee mag je niet missen. Meer tropisch vakantiegevoel dan op Klein Curaçao zul je niet vinden! Wat is Klein Curaçao en wat kun je doen als je een boottocht naar Klein Curaçao boekt?

Wat is Klein Curaçao?

Klein Curaçao ligt ten zuiden van Curaçao op ongeveer 13 km, en biedt het witste én langste strand van Curaçao. De oppervlakte is ongeveer 2km² en als je wilt kun je in een uurtje om het eiland rondlopen. Het eilandje maakt officieel deel uit van Curaçao. Een boottocht naar Klein Curaçao is zo gemaakt en is echt de moeite waard. Want  Klein n Curaçao is precies wat je je voorstelt bij een tropisch onbewoond eiland. Een boottocht naar Klein Curaçao staat gegarandeerd voor een hele dag relaxen of zwemmen of snorkelen in de blauwe zee.

Klein Curaçao vuurtoren

Heb je een boottocht naar Klein Curaçao geboekt? Dan kun je op klein Curaçao veel dingen beleven. Behalve heerlijk luieren, kun je tijdens een dagje Klein Curaçao ook nog wel wat activiteiten ondernemen. Met een boottocht naar Klein Curaçao  ben je zo op het eiland. Een van de trekpleisters is de vuurtoren van klein Curaçao. Iedereen die ooit op Klein Curaçao geweest is zal er een foto van hebben: de vuurtoren van Klein Curaçao. Ongetwijfeld ooit een belangrijke vuurtoren van zo’n klein eilandje dat je in het donker snel over het hoofd ziet, nu is het een vervallen maar kenmerkend gebouw op een verlaten eiland. De vuurtoren (officieel de Prins Hendriktoren) staat er sinds 1849 maar is ondertussen alleen nog in gebruik als zeer populair foto-materiaal voor de toeristen op het kleine eiland. Als je dan toch een boottocht naar Klein Curaçao maakt, dan is deze zeker de moeite waard om te bezoeken.