Vakantie Link
Image default
Vakantie

WA, WA beperkt of toch WA volledig?

Ben je op zoek naar een nieuwe autoverzekering? Dan is er eigenlijk maar één goede tip te geven: ga autoverzekering vergelijken. Alleen op die manier kun je de juiste keuze gaan maken. De juiste keuze die afgestemd is op jouw voorkeuren, op de leeftijd van jouw auto en op de waarde van jouw auto.

Zodra je autoverzekeringen gaat vergelijken, zie je direct drie verschillende autoverzekeringen naar voren komen. Het gaat hierbij om de WA-autoverzekering, de WA beperkt autoverzekering en de WA volledig autoverzekering.

WA-autoverzekering

De WA-autoverzekering is wettelijk verplicht in ons land. Elke auto die van de openbare weg gebruik maakt, moet over een dergelijke verzekering beschikken. Dit is daarbij ook de meest basic en goedkope autoverzekering; alleen schade die je aan een andere auto aanricht, wordt door deze verzekering dekt.

WA beperkt

Een WA beperkt autoverzekering is een stuk uitgebreider dan een WA-autoverzekering. Bij deze vorm is namelijk ook schade door brand, schade door explosie, schade door blikseminslag, diefstal, schade door een botsing met een dier, schade door een storm, schade door natuurgeweld en een sterretje in de voorruit verzekerd.

WA volledig

Wil jij jouw auto zo uitgebreid mogelijk verzekeren? Dan is het aan te raden om te kiezen voor een WA volledig autoverzekering. Een dergelijke autoverzekering is de duurste uit dit rijtje, maar is daarbij ook het meest uitgebreid. Op het moment dat jij zelf schade aan jouw eigen auto veroorzaakt, is dat namelijk óók gedekt binnen een WA volledig autoverzekering.

Een WA volledig autoverzekering is dan ook bij uitstek geschikt voor nieuwe en/of dure auto’s. Mocht jij net het koopcontract voor een nieuwe auto getekend hebben, is het dus aan te raden om op zoek te gaan naar een geschikte autoverzekering. Mogelijk vind je hierbij wel een geschikte SNS autoverzekering; dit is één van de vele verzekeringsmaatschappijen in ons land die een autoverzekering aanbieden.

Je moet niet alleen een keuze uit de verschillende dekkingen maken, maar ook uit de verschillende verzekeringsmaatschappijen. Ook dat is een belangrijke reden om voor jezelf een goed vergelijk te maken. zet je wensen op een rijtje, doe goed onderzoek en hak uiteindelijk de knoop door.