Vakantie Link
Image default
Bedrijven

Hoe kun je bouwen in natura 2000 gebied?

De stikstofproblematiek en bouwen

We hebben in Nederland te maken met een grote uitstoot van stikstof. En vrijwel elk bouwproject heeft te maken met stikstofuitstoot en depositie. Wanneer er teveel stikstof wordt uitgestoten in of nabij een Natura 2000 gebied, is voor het bouwproject een vergunning nodig op basis van de Wet natuurbescherming (Wnb). Deze vergunning is vooral nodig als bij voorhand al bekend is dat er significante effecten zullen optreden in zo’n natuurgebied. Het liefst wil je dit altijd voorkomen omdat het traject voor een aanvraag lang en zeer kostbaar is. Daarom is het natuurlijk wenselijk dat bij een bouwproject materiaal en technieken worden gebruikt die stukken minder stikstof uitstoten. Hier komt daarom de innovatie van Weenk Schroeffundering om te hoek kijken!

Duurzaam bouwen in natura 2000 gebied

Een goed voorbeeld van bouwen in Natura 2000 gebied is te vinden in een natuurgebied in Lattrop, bij recreatiepark De Bergvennen. Voorheen was dit een camping dat door de eigenaren nu volledig wordt getransformeerd tot een vakantiepark met minimaal 30 vakantiewoningen. De fundaties voor deze woningen worden gelegd middels schroeffunderingen.

Dankzij onze eigen hydraulische machine met rupsaandrijving schroeven wij in een hoog tempo alle benodigde schroeven in de grond zoals afgestemd is met de bouwkundig ingenieur. De exacte posities van de schroeven wordt door een partner nauwkeurig aangegeven zodat we zeker weten dat ze op de juiste plek worden geplaatst. De opdrachtgever heeft bij voorhand onderzoek gedaan hoe het zo natuurvriendelijk kan bouwen aan de vakantiewoningen.En omdat schroeffundering heel weinig zwaar materiaal vereist, zoals beton en grote machines en vrachtwagens, scheelt dit enorm in de stikstof uitstoot tijdens de bouw. Ook heeft schroeffundering geen invloed op de grondwaterstromingen. Dus dat is één van de voordelen en ook één van de redenen waarom ze voor ons product gekozen hebben. Dus er wordt echt gekeken naar de natuur, om zo weinig mogelijk impact te hebben daarop. Je snapt dat proces ook uitstekend geschikt is voor het bouwen van een tiny house!

De oplossing voor het stikstof en PFAS bouw probleem

Traditionele manier van bouwen, waarbij veel beton en staal wordt gebruikt, vergt een andere andere aanpak en tevens veel zwaar materiaal. Denk aan vrachtwagens, hijskranen, personeel en cement. Al deze zaken zijn niet nodig bij het inschakelen van schroeffundering omdat deze schroefpalen vrij compact, licht in gewicht en zelfs herbruikbaar zijn. Zelfs na decennia gebruik kunnen de schroefpalen opnieuw gebruikt worden. Zo dragen wij bij aan een circulaire economie.

Andere oplossingen zijn het gebruiken van elektrisch materieel en vrachtwagens met een lage stikstofdioxide uitstoot. Onze eigen machines vereisten ook veel minder energie en stoten daarom ook veel minder stikstof en andere stoffen uit. Het is een van de redenen waarom WSF snel en vakkundig kan bouwen.

Waarom kiezen voor schroeffundering?

WSF schroeffundering is marktleider in Nederland op het gebied van snel en duurzaam funderingen aanleggen voor zakelijk en privé. Doorgaans kunnen onze monteurs al binnen 4 weken een fundatie aanleggen.Ook beheersen we de kennis en unieke voorwaarden om schroeffundamenten aan te leggen die voldoen aan de strenge normen voor groot infra projecten. Zo bouwen wij langs het spoor voor ProRail.

Vraag een offerte aan via de website of start jouw bouwproject via onze handige fundamentkiezer voor het funderen van een tuinhuis, een carport, een tuinmuur en vele andere zaken.

https://schroeffundering.nl/