Vakantie Link
Image default
Vervoer en transport

Dit zijn de voordelen van een eigen jacht

De drang om erop uit te gaan en de verschillende wateren te ontdekken die Nederland rijk is, is er een die velen van ons hebben. Daarvoor heeft u, onder andere, de mogelijkheid om een vaartuig te huren. Maar, als u écht regelmatig wil gaan varen dan zal u onder de streep vaak duurder uitkomen. Het hebben van een eigen jacht is dan vaak de uitkomst voor u. Zo’n dergelijke investering heeft verschillende voordelen. 

Waardevastheid 

Tenzij u een uiterst exclusief jacht op de kop hebt getikt, zal uw vaartuig naar alle waarschijnlijkheid niet in waarde stijgen. Wel blijkt een jacht een bijzonder waardevaste investering. Anders dan bij bijvoorbeeld nieuwe auto’s, behoudt een jacht vaak na een jaar of vier zo’n 85 procent van de originele waarde. U kan de koop van een eigen exemplaar dus zeker zien als een investering, waar u tegelijkertijd heel erg veel plezier uit kan halen. Mocht u na een jaar of vier weer toe zijn aan een ander of nieuwer model? Schakel dan de hulp in van een jachtmakelaardij en zorg dat u weer het maximale uit de verkoop haalt.  

De vrijheid 

Het hebben van een eigen schip brengt enorm veel vrijheden met zich mee. Waar u met de huur altijd binnen een bepaald termijn terug zal moeten keren op een afgesproken plek, heeft u daar met een eigen jacht helemaal zelf de regie over. U bent de baas. Of, beter gezegd; u bent de kapitein. Het gevoel van vrije gevoel van een eigen jacht is ongekend en ongeëvenaard. Vaar bijvoorbeeld eens naar het buitenland of maak een toer door de binnenwateren van ons polderlandje. Door de slaapplekken die te vinden zijn op de meeste jachten, hoeft u niet eens rekening te houden met eventuele overnachtingen. U hoeft enkel het anker uit te werpen of aan te meren op de plek van bestemming. Klinkt geweldig, toch? 

All-in 

Naast slaapplekken bieden de meeste jachten een breed scala aan luxe. Denk aan een eigen keuken, een loungegedeelte of een schitterend zonnedek. Dat betekent dus dat u bijna nergens rekening mee hoeft te houden wanneer u eropuit wil trekken. U hoeft enkel te zorgen voor een gevulde koelkast en een fijn gezelschap en de vakantie kan beginnen. Dat zorgeloze bestaan is iets waar velen slechts van kunnen dromen. 

Naast de bovengenoemde voordelen zijn er natuurlijk nog vele andere pluspunten die u zal ervaren wanneer u zelf overgaat tot de koop van een jacht.