Vakantie Link
Image default
Vakantie

3 redenen waarom wintersport de leukste vakantie is

Of je nou naar de Alpen gaat of naar de Pyreneeën, wintersport is gewoon de leukste vakantie. Een wintersportvakantie is geschikt voor jong en oud. Er is voor iedereen wel wat te doen in de sneeuw. Het lekkere is dat je de hele dag buiten bezig bent. Het is ook een ideale gezinsvakantie. Niets is beter voor de familieverhoudingen dan samen sportief bezig zijn in de frisse buitenlucht. Geen tijd om op je mobiele telefoon te kijken. Iedereen heeft weer aandacht voor elkaar. 

Buitenlucht maakt je gezonder!

Studies hebben aangetoond dat mensen die buiten bezig zijn, meer mentale energie krijgen. Je stresslevel daalt, je immuunsysteem wordt verhoogd en niet onbelangrijk, je wordt er vrolijk van! Je krijgt ook een betere conditie door de schone berglucht. Door de ijlere lucht in de hoge bergen, maakt je lichaam meer rode bloedlichaampjes aan. Hoe meer rode bloedlichaampjes, hoe meer je lichaam aan kan. Daarnaast is sporten in de sneeuw vooral heel leuk!

Sportief gezinsgeluk

Een wintersport met kinderen is een onvergetelijke ervaring. Wanneer je met kleine kinderen de bergen in gaat, is het wel raadzaam je van tevoren te oriënteren op vakantie websites met de meest kindvriendelijke skigebieden. Dit zijn gebieden met kinderpistes, leuke activiteiten in de sneeuw en er zijn ook vaak Nederlandstalige skileraren. Met iets grotere kinderen kun je kiezen voor een groter gebied met uitdagendere pistes. Met tieners kies je natuurlijk voor goede après-skimogelijkheden. Hoe leuk is het om na een dag skiën met z’n allen de dag af te sluiten in een gezellige bar. En daarna vroeg onder de wol. Want de volgende dag sta je natuurlijk weer vroeg op de piste.

Prachtige natuur

Het moment dat je de snelweg afrijdt en de bergen ingaat, begint het genieten van de mooie natuur. Bergen hebben altijd iets magisch. De weg kronkelt langzaam omhoog en onderweg rijd je door knusse bergdorpjes, waar het soms lijkt alsof de tijd even stil heeft gestaan. Eenmaal bovenaan de piste, heb je vaak mooie panorama’s. Mits het niet bewolkt is natuurlijk. Soms bevind je je zelfs boven de wolken. Waar altijd de zon schijnt.