Vakantie Link
Image default
Vervoer en transport

De leukste tips voor een vakantie in eigen land

Er zijn genoeg mooie plekken te zien en interessante dingen te beleven op eigen bodem. Nederland zit vol met vakantiebestemmingen en van vakantieparken Nederland zijn er ook genoeg. In de afgelopen jaren zijn er steeds meer Nederlanders die hun eigen land zijn gaan ontdekken in de vakantie, en dat is helemaal niet vreemd. Dit land is namelijk verrassend mooi. Er zijn tal van nationale parken en beschermde natuurgebieden die je kunt bezoeken, om dan nog niet te spreken van de talloze stedentrips die je zou kunnen doen. Hieronder lees je wat tips over de beste bestemmingen in Nederland.

Het Zuiden van Limburg

Van het uiterste Noorden tot aan het uiterste Zuiden: Nederland zit vol goede vakantiebestemmingen. In Zuid-Limburg vind je een heel ander landschap dan in de rest van Nederland, met glooiende heuvels en veel historische steden. Je kunt dit gebied bezoeken vanuit de stad Maastricht en zo natuur en cultuur in een vakantie combineren. Boek een taxi Maastricht en maak het je gemakkelijk!

De Waddeneilanden

Nederland heeft natuurlijk meerdere mooie eilanden liggen in het Noorden. Veel mensen zijn hier zelfs nog nooit geweest! En dat terwijl het echt de moeite waard is. Er zijn allerlei soorten overnachtingen mogelijk op bijvoorbeeld Texel of Terschelling. Je kunt eens een kijkje nemen op Booking of AirBnB om meer te lezen over bepaalde specifieke overnachtingen op de Waddeneilanden. Vooral Terschelling is een geliefde vakantiebestemming, vanwege de uitgestrekte stranden, de duinen en de mooie dorpjes. Maar ook Schiermonnikoog is geweldig. Let erop dat je niet zomaar met je eigen auto naar elk Waddeneiland kunt reizen. Op sommige eilanden zijn dergelijke voertuigen namelijk niet toegestaan. Het voordeel hiervan is dat het heerlijk rustig en vredig is!

De Veluwe

De Veluwe wordt door veel mensen als het mooiste deel van Nederland beschouwd. Je vindt hier het Nationaal Park Veluwezoom, waar je oneindig veel kunt wandelen en fietsen. De Veluwe is een uitgestrekt gebied, dus je kunt het vanuit verschillende dorpen en steden bezoeken. Je kunt dit dus ook combineren met een leuke stedentrip, zoals Amersfoort, Arnhem of Apeldoorn. Als je erg van de cultuur bent, kom je in het gebied van de Veluwe wel aan je trekken. Er is namelijk een museum midden in het natuurgebied: het Kröller-Müller Museum.  Wat ga jij dit jaar doen?