Vakantie Link
Image default
Vakantie

De leukste uitstapjes binnen Zuid-Limburg

Wil je op vakantie in Nederland, maar toch het gevoel hebben dat je in het buitenland bent? Een goede optie is dan om een paar dagen door te brengen in Zuid-Limburg. In deze groene, heuvelachtige omgeving lijkt het namelijk net of je in Zuid-Frankrijk of Italië bent.

Magische stad Valkenburg

Niet ver van Maastricht ligt Valkenburg. Deze plek is al net zo pittoresk als de |Limburgse hoofdstad zelf. Wij raden je daarom ook aan om een overnachting in Valkenburg te boeken wanneer je Zuid-Limburg wilt verkennen. Je bent binnen no time op de mooiste plekken en Valkenburg op zich is al een bezoekje waard. Tijdens Kerst is het er extra bijzonder want dan wordt de hele stad omgetoverd en is er een markt in de grotten.

American Cemetery in Margraten

Wanneer je Zuid-Limburg bezoekt, moet je beslist een bezoekje brengen aan dit kerkhof dat speciaal is ingericht is voor gevallen Amerikaanse soldaten uit de Tweede Wereldoorlog. Het grote ereveld vol kruisjes en het uitzicht op de omgeving zal een onuitwisbare indruk op je achterlaten.

Bezoekje aan drielandenpunt in Vaals

Wie kan er nu zeggen dat hij op één dag in drie verschillende landen is geweest? Dat kan jij wel, wanneer je het Drielandenpunt in Vaals bezoekt. Hier komen namelijk de grenzen van Nederland, België en Duitsland samen. Je kunt in de omgeving wandelen en voor kinderen zijn er een doolhof en speeltuin waar ze zich kunnen vermaken.

Maastricht

Wanneer je een overnachting in Valkenburg hebt geboekt, moet je zeker ook een bezoek brengen aan de mooiste stad van Limburg: Maastricht. Je kunt al de sfeer proeven door op één van de terrasjes op het Vrijthof te gaan zitten, maar we raden zeker ook aan om een wandeling te maken langs de Maas.

https://restoranto.com/nl/de-leukste-uitjes-om-te-doen-in-valkenburg/