Vakantie Link
Image default
Vakantie

Ontdek de mooiste vakantieplekjes op Ibiza

Ibiza is een prachtig eiland in de Middellandse Zee en staat bekend om zijn prachtige stranden, feesten en culturele bezienswaardigheden. Hier zijn enkele van de mooiste plekjes op Ibiza die je niet mag missen tijdens je bezoek aan het eiland. En het beste kun je natuurlijk vakantie vieren in een villa op Ibiza, waar je van alle gemakken bent voorzien. 

Dalt Vila

De oude stad van Ibiza-stad (Eivissa) staat bekend als Dalt Vila en is een UNESCO-werelderfgoed. Het is een charmante en pittoreske wijk met smalle straatjes, historische gebouwen, pleinen en kerken. Het hoogtepunt van Dalt Vila is het kasteel van Ibiza, dat gebouwd werd in de 16e eeuw om het eiland te beschermen tegen piraten.

Es Vedra

Es Vedra is een mysterieus eilandje voor de kust van Ibiza. Het eiland is onbewoond en is omgeven door legendes en mythen. Volgens sommigen is het eiland de thuisbasis van sirenes en zou het een buitenaards ruimteschip zijn geweest in het verleden. Es Vedra is vooral bekend vanwege zijn spectaculaire zonsondergangen en is een populaire plek om te bezoeken voor fotografen.

Cala Comte

Cala Comte is een van de mooiste stranden van Ibiza en wordt vaak beschouwd als een van de beste plekken om de zonsondergang te zien. Het strand ligt in een prachtige baai met kristalhelder water en een prachtig uitzicht op de omliggende eilanden. Dit is ook een prima plek voor een luxe huis huren op Ibiza

Sant Antoni de Portmany

Sant Antoni is een bruisende badplaats aan de westkust van Ibiza. Het staat bekend om zijn nachtleven en stranden. De stad heeft ook een prachtige promenade met tal van restaurants, bars en winkels. Het hoogtepunt van de stad is de Sunset Strip, waar je kunt genieten van een drankje terwijl je kijkt naar de zonsondergang.

Formentera

Formentera is een klein eiland ten zuiden van Ibiza en is een populaire bestemming voor dagtochten. Het eiland heeft prachtige stranden met kristalhelder water en is omgeven door ongerepte natuur. Het is een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van de natuurlijke schoonheid van de Middellandse Zee.

Santa Eulalia del Río

Santa Eulalia is een charmant stadje aan de oostkust van Ibiza. Het staat bekend om zijn stranden, winkels en restaurants. De stad heeft ook een mooie jachthaven waar je boottochten kunt maken om de kust van Ibiza te verkennen.

Atlantis

Atlantis is een verborgen plek in de rotsen aan de westkust van Ibiza. Het is een oude steengroeve die werd gebruikt om de stenen te bouwen voor de muren van Dalt Vila. Het gebied is moeilijk te vinden en vereist een wandeling door een ruig pad, maar het is de moeite waard vanwege het spectaculaire uitzicht op de zee en de ruïnes

https://www.luxevakantieplekjes.nl/