Vakantie Link
Image default
Aanbiedingen

Kinder camping bedjes

Een Deryan tentje is een must-have voor elke nieuwe ouder. Hoewel het bijna onmogelijk is om je babytas licht op te laden met het aantal babybenodigdheden op je “in te pakken” lijst, hoeft de wetenschap waar je kleintje zijn hoofdje zal leggen tijdens je weekendje weg geen reden tot stress te zijn.

Heb ik een reiswiegje nodig?

Een reisbedje meeslepen lijkt misschien een gedoe dat je niet nodig hebt, maar als je in een hotel of bij vrienden verblijft, is het niet altijd gemakkelijk om een rustig plekje te vinden waar je baby kan slapen. Met reisbedjes kun je je aan de bedtijd routine van je baby houden en wordt het een veilige en vertrouwde plek voor je kleintje om te rusten – zelfs als je nog niet klaar bent om te gaan slapen.

Wat te zoeken in een veilig reisbedje

In tegenstelling tot gewone kinderbedjes hebben reisbedjes geen gestandaardiseerde afmetingen, dus kijk goed naar de ruimte die je hebt voor je reisbedje en zorg ervoor dat het niet te dicht bij radiatoren, airco’s of andere zaken staat die een wurging risico kunnen vormen. Bij het kopen van een nieuw reisbedje moet je met een aantal zaken rekening houden. Ten eerste moet je nagaan of het reisbedje geschikt is voor de leeftijd. Verschillende reisbedjes hebben verschillende leeftijds- en gewichtsgrenzen, dus bedenk voor de aankoop hoeveel jaar je het bedje wilt kunnen gebruiken. 

Kijk vervolgens naar het gebruiksgemak. Wil je een traditioneel reisbedje met een frame en een stoffen bedje, of een pop-up reisbedje (dat misschien lichter maar minder stevig is)? Is het reisbedje compact en gemakkelijk op te vouwen? Duurt het lang om het in elkaar te zetten? De reisbedjes in deze lijst zijn allemaal geselecteerd op gebruiksgemak. 

 

Veel reiswiegjes hebben wielen om gemakkelijk te kunnen manoeuvreren, maar ze moeten goed vergrendeld zijn of een combinatie van poten en wielen hebben om te voorkomen dat ze per ongeluk wegrollen.

Als ruimte een probleem is, kun je een pop-up reisbedje overwegen. Deze zijn heel gemakkelijk in elkaar te zetten, vormen een schattig slaapkamertje voor je baby en zijn ideaal voor activiteiten als kamperen. 

Kan ik een andere matras gebruiken voor mijn reiswieg?

Camping bedje met matras wordt vaak geleverd met een veel dunnere, hardere matras en hoewel het verleidelijk kan zijn deze op te vullen met een opgevouwen dekbed of kussens, vormen dikke, losse stoffen een risico op verstikking en wurging. Houd het bij de oorspronkelijke matras of zoek een specifieke matras voor reiswiegen die echt bij je bedje past (controleer de afmetingen, want die variëren) voor wat extra comfort. 

Het toevoegen van een matras kan ook de stabiliteit van het bed beïnvloeden, dus zorg ervoor dat de bovenkant van de matras ten minste 50 cm onder de bovenrand van het bed ligt om omvallen te voorkomen.

Voor welke leeftijden worden reiswiegjes aanbevolen?

De leeftijdscategorieën van reiswiegjes lopen sterk uiteen, dus kijk altijd wat de fabrikant voorstelt en of er een gewichtslimiet is. De meeste reiswiegjes variëren van ongeveer drie maanden tot drie jaar, maar sommige hebben een wiegje voor pasgeborenen en andere zijn geschikt voor kinderen tot vijf jaar.

 

Kan ik een reiswiegje elke dag gebruiken?

Hoewel reiswiegjes veilig zijn voor baby’s en peuters om korte tijd in te slapen, zijn ze niet ontworpen om langere tijd regelmatig in te slapen. Naast een reiswiegje voor incidenteel gebruik heb je een robuustere, permanente wieg nodig voor normaal dagelijks gebruik.

 

https://www.source-promo.nl/een-campingbed-voor-uw-kind-aanschaffen-let-op-deze-zaken/