Vakantie Link
Image default
Vakantie

Zo maak je de auto klaar voor de zomer(vakantie)

Hoera! We kunnen en mogen weer. Dan bedoelen we natuurlijk niet alleen meer naar buiten, maar we mogen inmiddels ook weer op vakantie. Nu vrijwel elk Europees land zijn of haar grenzen heeft opengezet, is het verstandig dat je de auto al klaar hebt voor een flinke rit. Een van de vertrouwdste manieren nu om te reizen is namelijk wel de auto. En hoe leuk is het om met de auto naar bijvoorbeeld (Zuid-)Frankrijk of Engeland te gaan? Zo zie je meer van alles wat er om je heen gebeurt en uiteraard ook van de landen waar je doorheen reist. Om autopech te voorkomen, hebben wij een korte checklist voor je gemaakt van 4 tips om aan te denken.

Tip 1: Van winterbanden naar zomerbanden

Een groot aantal mensen vergeet of heeft geen zin om zijn/haar autobanden te verwisselen van winter naar zomer. Toch is het echt een stuk beter als je dit wel doet. Het is nu alweer een tijdje mooi weer en zelfs met echte zomerse temperaturen. Wist je dat winterbanden eigenlijk helemaal niet goed tegen warmte kunnen en dat ze op hun best zijn bij temperaturen tot de 7 graden? Ja, daar zitten we nu al ver overheen, dus hop! Tijd om je winterbanden te verwisselen naar zomerbanden. Het is namelijk erg zonde als je hierdoor een lekke band krijgt en opeens moet opdraaien voor onnodige kosten.

Tip 2: Check je bandenspanning

Ook dit is een puntje waar je eventjes aan moet denken. Als je bandenspanning niet goed is, dan zullen je banden een stuk sneller slijten. Zo gaan ze langer mee! Hiernaast wil je echt niet jouw auto laten wegslepen. Dus handig als je dit van tevoren geregeld hebt. 

Tip 3: Kijk of je airco het nog helemaal doet

Daar ga je dan met je tweedehands volvo v40. Er is bijna niets zo vervelend als je met 25+ graden rondrijdt en je airco doet het niet. Je auto, de kleine ruimte met ook nog eens een plat dak, kan binnen no time veranderen in een bloedhete sauna. Dat is niet fijn als je met het hele gezin in een mini ruimte zit. Als de airco het niet doet raad ik je aan om naar een garage te gaan. Zij zullen het probleem oplossen en eventueel de filter van de airco vervangen. Deze zorgt ervoor dat er frisse en schone lucht naar binnen komt.

Tip 4: Controleer je remmen

Het is vaak zo dat je in de winter veel intensiever gebruik moet maken van je remmen. Denk bijvoorbeeld aan een glad wegdek of extremere kou. Ga hiervoor naar een professionele garage (als je remmen niet 100% goed meer werken). Zo voorkom je ongelukken met de auto met als oorzaak slecht onderhouden remmen. Door je remmen te laten maken is je remweg korter, waardoor je sneller kunt remmen en je auto op tijd tot stilstand komt.