Vakantie Link
Image default
Aanbiedingen

Naar Dover! Welk transport kan ik nemen?

Dover, gelegen aan de zuidoostkust van Engeland, is een prachtige bestemming met een rijke geschiedenis en adembenemende landschappen. Of je nu geïnteresseerd bent in de historische bezienswaardigheden, de prachtige witte krijtrotsen of gewoon wilt genieten van de charmante sfeer van de stad: Dover heeft voor elk wat wils. Maar hoe kun je het beste naar Dover reizen? Hieronder staan verschillende vervoersmogelijkheden op een rijtje, zodat jezelf kan beslissen welke het beste bij jouw behoeften past. Pak je koffers en bereid je voor op een onvergetelijke reis naar Dover.

 

Met de trein

Een handige optie om naar Dover te reizen is per trein. Er zijn regelmatige treindiensten vanuit Londen naar Dover, waardoor het een gemakkelijke en snelle manier is om de stad te bereiken. De treinreis biedt ook prachtige uitzichten op het Engelse platteland onderweg. Eenmaal in Dover kun je gemakkelijk de bezienswaardigheden van de stad te voet verkennen of gebruik maken van het lokale openbaar vervoer.

 

Met de auto 

Reizen naar Dover met de auto is een populaire optie, vooral voor diegenen die de vrijheid willen hebben om onderweg te stoppen en de omgeving te verkennen. Dover is goed bereikbaar via snelwegen en heeft uitstekende verbindingen met de rest van het Verenigd Koninkrijk. Je kunt de oversteek maken vanuit Calais in Frankrijk naar Dover met behulp van de Eurotunnel Le Shuttle of met de veerboot. Dit is de Ferry van Calais to Dover. Het nemen van de veerboot biedt ook de mogelijkheid om je auto mee te nemen en is een schilderachtige en ontspannen manier om de oversteek te maken.

 

Met het vliegtuig

Hoewel Dover zelf geen eigen luchthaven heeft, zijn er verschillende nabijgelegen luchthavens die dienen als toegangspoorten tot de stad. Als je van plan bent om naar Dover te vliegen, zijn de luchthavens van London Gatwick en London Heathrow de meest geschikte opties. Beide luchthavens bieden regelmatige vluchten vanuit verschillende steden over de hele wereld. Vanaf de luchthavens kun je een trein- of taxidienst nemen naar Dover. De reistijd vanaf de luchthavens naar Dover bedraagt ongeveer anderhalf tot twee uur.

 

Met de bus

Als je op zoek bent naar een budgetvriendelijke manier om naar Dover te reizen, overweeg dan om de bus te nemen. Er zijn verschillende busmaatschappijen die diensten aanbieden vanuit verschillende steden in het Verenigd Koninkrijk naar Dover. De reistijden kunnen variëren, afhankelijk van je vertrekpunt, maar de busreis biedt je de mogelijkheid om te genieten van het landschap onderweg en je te ontspannen tijdens de reis.

 

https://Overtocht.nl