Vakantie Link
Image default
Vakantie

Wat is Loopbaanbegeleiding?

Wat is Loopbaanbegeleiding?

Loopbaanbegeleiding is het supporten en aanraden bij het maken van loopbaankeuzes. U bekomt afzonderlijke begeleiding  waarbij de loopbaanbegeleiders conversatiepartner voor u zijn. Loopbaanbegeleiding bied u inzicht in uw kansen, passies, kwaliteiten, motivatie en plaats op de arbeidsmarkt. Welke stappen moet ik zetten om de propere functie te vinden? Wat is mijn capitulatie? Hoe gebruik ik mijn eigenschappen optimaal. Een opbrengst op deze vraag bekomt u doormiddel van loopbaanbegeleiding. Een cursus loopbaanbegeleiding is geschikt voor arbeiders, ondernemers en carrièremannen- en vrouwen.

Waarom loopbaanbegeleiding?

is erop gericht om u te bijstaan bij hervormingen in uw leven. Heeft u moeite met bewerkingen in uw ambt of loopbaan? Raakt u de balans kwijt tussen uw baan- en privéleven? Loopbaanbegeleiding kan u voorzien van raad. Dat raad geleidt u bij het vinden van een weerwoord op uw vraag. Samengevat, met de attentie loopbaanbegeleiding lost u het probleem op. Enkele pluspunten van loopbaanbegeleiding zijn: goedkoop met jobcheques, een procesverloop bezorgt antwoorden op en beter in uw schoenen staan.

Hoeveel kost loopbaanbegeleiding?

 

8 uur loopbaanbegeleiding kost slechts €80,-  In totaal stelt de Vlaamse overheid 8 uur vakkundige loopbaanbegeleiding beschikbaar. Het gebruikelijke tarief van twee loopbaan cheques is € 1100,-. De Vlaamse overheid betaalt het verschil voor u en neemt € 1020,- voor hun rekening.

Jobcheques

Wanneer komt u in aanmerking voor loopbaancheques

Woont u mits Belg in Wallonië en werkt u in Vlaanderen of Brussel?
Dan heeft u géén recht op loopbaanbegeleiding. Wallonië is immers een deelstaat en geen ander land dat tot de EU of EER behoort. De Vlaamse Commune is niet bevoegd om beleid uit te schrijven voor inwoners van Wallonië.

Met de jobcheques ontvangt u betaalbare loopbaanbegeleiding. Tijdens het loopbaantraject gaat u gezamenlijk met de loopbaanbegeleider kijken naar uw loopbaanvragen. Tevens ontvangt u inzicht in uw positie op de arbeidsmarkt en wordt er gekeken naar het belang van de verhouding tussen uw ambt- en privésituatie. De loopbaancheques zijn een elektronisch betaalmiddel voor bekwame loopbaanbegeleiding . De jobcheques zijn beschikbaar gesteld door de Vlaamse overheid.

Voor wie is Loopbaanbegeleiding?

Loopbaanbegeleiding is er voor alle, ondernemers, carrièremannen- en mevrouwen die met vragen worstelen betreffende hun loopbaan en werknemers die in hun opzeggingstermijn en termijn van verbrekingsvergoeding zitten. Enkele moeilijkheden waar u tegenaan loopt en waar loopbaanbegeleiding u mee escorteert.

Ontslagen of in opzeggingstermijn?

Zelfstandigen

U wilt bevordering maken of omtrent een paar jaar. En hoe kunt u uw leiderschap overtreffen of andere competenties. Met loopbaanbegeleiding kunt u hier iets aan doen.

 Heeft u een vorm van autisme?

Mensen met een vorm van autisme/ADD/ADHD of gedragsproblemen ondervinden zichzelf prettig tijdens de loopbaantrajecten. De vrijblijvende ambiance, de schematische ordening en de vele locaties dichtbij uw woonplaats zorgen daarvoor. De betrokken en persoonlijke opvang van de loopbaanbegeleiders draagt bij aan dat prettige gevoel.

Cheque besteld; hoe nu verder?

Hoe zien loopbaancheques eruit?

Uw contactgegevens. De loopbaancheque is uniek en alleen voor u bestemd. Een cheque overnemen van een ander is onmogelijk.

Heb ik recht op jobcheques mits ik in mijn opzegtermijn zit?

Op het ogenblik dat u in uw opzegtermijn zit, kan u uw loopbaancheques reserveren. Wanneer uw opzegtermijn verstrijkt, is het niet mogelijk om loopbaancheques te bestellen. Tevens heeft u recht op jobcheques tijdens uw termijn van verbrekingsvergoeding.

Stap 3. Bezorg de jobcheque bij een loopbaanbedrijf. (mail of uitgeprint meenemen).

Stap 2. Heeft u het bedrag betaald? Dan bekomt u (binnen 14 dagen) uw loopbaancheque van Edenred via mail of per post. De mail of brief is de bevestiging dat u betaald heeft en aan alle voorwaarden voor Loopbaanbegeleiding voldoet.

Stap artikelen. VDAB controleert of u recht heeft op loopbaancheques.

 

Heeft u er wel recht op? Dan krijgt u van de firma Edenred een acceptgiro voor € 40,- via uw mail of post.

 Wat mits ik mijn job cheque kwijtraak?

Geen nood. De cheque is gepersonaliseerd en uniek. Indien u de loopbaancheque onaangebroken laat, vervalt deze na 3 maanden. Het geld wordt teruggestort. Het recht om een loopbaancheque aan te vragen behoud u.

Zijn de loopbaancheques fiscaal aftrekbaar?

Nee. Het is niet mogelijk om uw loopbaancheque af te trekken van de heffingen.

Functie test

Ga naar loopbaantest.be vul slechts 12 vragen in en u ontvangt meteen het resultaat in uw mailbox.

Heeft u behoefte aan joboriëntatie? Is dit de gepaste functie voor u? Heeft u behoefte aan inzicht loopbaanbegeleiding? Gaat het de propere kant op met uw carrière? Mits u vragen heeft betreffende uw loopbaan, dan biedt loopbaanbegeleiding inzicht.

Hoe ziet een loopbaantraject eruit?

Alle stappen zien? kijk op Ucareloopbaanbegeleiding.be

 

Voor meer info : Bezoek de website