Vakantie Link
Image default
Mode en Kleding

Waar let je op bij het kiezen van regenlaarzen voor kinderen?

Ooit waren alle regenlaarzen voor kinderen gemaakt van natuurrubber. Vandaag de dag zijn synthetisch rubber en PVC meer gangbare keuzes voor het buitenste gedeelte van regenlaarzen. U kunt ook een handvol alternatieve materialen vinden, zoals schuimhars.

Natuurrubber is extreem sterk, flexibel en comfortabel. Het is duurder dan synthetische opties, dus het is meestal te vinden op high-end regenlaarzen. Ook bevat natuurrubber latex, dus het is ongeschikt voor kinderen met een latexallergie.
Synthetisch rubber is een kunstmatig elastomeer dat is ontworpen om natuurrubber na te bootsen. Terwijl de regenlaarzen voor kinderen van synthetisch rubber niet zo soepel en slijtvast zijn als natuurrubber, hebben ze nog steeds veel dezelfde eigenschappen en zijn ze veel betaalbaarder.

PVC is zelfs goedkoper dan synthetisch rubber. Daarom kunnen kinderlaarzen van PVC op het eerste gezicht veel lijken. Ze zijn echter lang niet zo soepel als natuurrubberen of synthetische rubberlaarzen en zijn veel sneller te splitsen.
Voering

Sommige regenlaarzen voor kinderen zijn ongevoerd, andere hebben een lichte katoenen voering of een dikke, geïsoleerde voering. Ongevoerde of licht gevoerde laarzen zijn ideaal voor gebruik op natte dagen in het voorjaar, de zomer en de vroege herfst. Ze laten kinderen toe om hun voeten droog te houden zonder volledig oververhit te raken. Uw kind kan ze ook dragen bij licht koud weer door ze te combineren met dikke sokken.

Als u regenlaarzen wilt voor ijzige en besneeuwde omstandigheden, moet u echter kiezen voor laarzen met een goed geïsoleerde voering. Geïsoleerde regenlaarzen zijn vaak geschikt voor gebruik tot een bepaalde temperatuur. Sommige zijn bijvoorbeeld geschikt voor temperaturen tot 25°F, terwijl andere de voeten beschermen bij temperaturen tot 0°F.

Afmetingen
Het kan verleidelijk zijn om bij de aankoop van regenlaarzen voor een kind de maat te nemen, zodat uw kleintje er niet zo snel uit zal groeien. Maar we raden dit niet aan, want te grote regenlaarzen kunnen ongemakkelijk zijn voor uw kind en kunnen ook een struikelgevaar opleveren. Met name de regenlaarzen van sommige kinderen zijn groot. Als dit het geval is met de laarzen die u kiest, moet u misschien zelfs de maat aanpassen.

Comfort
Niet alle regenlaarzen voor kinderen zijn even comfortabel. Het kan al moeilijk genoeg zijn om uw kinderen te overtuigen om hun schoenen tijdig aan te trekken; als hun regenlaarzen knijpen of wrijven, zullen ze nog minder geneigd zijn om te voldoen. Regenlaarzen met een soort van voering hebben de neiging om comfortabeler te zijn, maar een van de belangrijkste factoren voor het comfort is of de laarzen van uw kind wel of niet goed passen.

Wilt u er zeker van zijn dat u goede laarzen aanschaft voor uw kinderen? Kijk dan eens naar Bergstein laarsjes.