Vakantie Link
Image default
Vakantie

Vignet en milieustickers op Rhodos

Er zijn geen vignetten of milieustickers nodig op het eiland Rhodos of Griekenland. Er zijn een paar landen waar dit wel verplicht is in Europa, maar Griekenland is daar niet één van. Let wel op dat wanneer je met de auto op vakantie gaat naar Rhodos, dat je hoogstwaarschijnlijk wel door landen rijd waar een vignet en/of een milieusticker nodig is. Voor sommige landen geldt dat wanneer je niet van de snelweg afrijdt, dan ook geen vignet nodig is. We noemen hieronder de landen op waar een vignet en/of een milieusticker voor nodig is. Wees dus goed voorbereid voordat je vertrekt en voorkom een geldboete onderweg naar je vakantie.

Vignetten: Oostenrijk, Zwitserland en Slovenië. 

Het is verplicht om een vignet te hebben op de snelwegen van Oostenrijk en Zwitserland. Deze vignetten kun je kopen op de snelweggrensovergangen van Oostenrijk en Zwitserland. Ook kun je deze vignetten al in Nederland kopen nog voordat je vertrekt. Dan hoef je niet te stoppen bij de vignetloketten. Koop de vignetten bij een officiële vignet verkooppunt en bewaar de verkoopbewijs ter zekerheid voor calamiteiten. 

Voor Slovenië is niet altijd een vignet nodig. De vignetten van Slovenië zijn verdeeld in verschillende klassen en de prijzen verschillen per klasse. Lees dus goed de voorwaarden voordat je een vignet koopt voor Slovenië. 

Milieusticker: Duitsland

Je hebt alleen een milieusticker nodig in Duitsland, wanneer je van de snelweg af rijdt. Zolang je alleen op de snelwegen van Duitsland blijft dan heb je geen milieusticker nodig. Mocht je door een stad of dorp willen rijden dan is het noodzakelijk om een milieusticker aan te schaffen. Verschillende bedrijven bieden deze milieustickers online aan. De prijzen verschillen en het kost rond de €13 per milieusticker.

Wanneer je met de auto naar Rhodos rijdt dan zul je waarschijnlijk door Duitsland, Oostenrijk of Zwitserland heen moeten. Stippel je route van te voren uit zodat je weet door welke landen je rijd. Je kunt dan nog voor je vertrek alle vignetten en/of milieustickers kopen.

Bovenstaande is natuurlijk niet nodig, wanneer je een auto huurt op Rhodos zelf. Een auto huren op Rhodos is relatief goedkoop en makkelijk. Je bent vaak goed verzekerd en autoverhuurbedrijven bieden vaak extra services aan. Een goede autoverhuurbedrijf op Rhodos is Auto Huren Rhodos. Huur hier snel en veilig je auto. Er zijn geen onverwachte kosten of je kunt kosteloos je boeking wijzigen of annuleren. Daarnaast kun je gemakkelijk betalen ter plaatse wanneer de auto geleverd wordt. Zonder borg kosten! Dit is veel makkelijker en sneller dan met de auto op vakantie naar Rhodos.