Vakantie-link

Op vakantie met een buscamper

Vakantie vieren wordt niet avontuurlijk dan met een buscamper. Camper liefhebbers zullen bevestigen dat een campervakantie veel vrijheid geeft en een heerlijke manier is om te genieten van meerdere bestemmingen. Je rijdt comfortabel naar je gewenste bestemming en eenmaal gearriveerd heb je binnen no time alles in orde om lekker te relaxen. Geliefde bestemmingen voor een campervakantie zijn Spanje, Frankrijk, Duitsland, Denemarken, Noorwegen en Zweden. Qua verre bestemming is vooral Amerika erg populair. Je dient dan natuurlijk ter plaatse een camper te huren. Voor reizen binnen Europa kan je kiezen om een camper voor een korte periode te huren of een buscamper te kopen als het gevoel bevalt. Geen berg is te hoog voor een buscamper. Dus ook voor een reis door de bergen kan je met een buscamper comfortabel genieten niet alleen op de bestemming, maar ook onderweg.

Het voordeel van een buscamper

Een buscamper heeft als grote voordeel ten opzichte van andere campers dat deze kleiner is. Ideaal dus voor kleine reisgezelschappen die op zoek zijn naar een comfortabele manier van reizen. De wegligging en het besturen van een buscamper is perfect voor beginners. Let wel dat afhankelijk van het type buscamper een aanvullend rijbewijs is vereist. Vergeet hier vooral niet naar te vragen als je een buscamper wilt huren of kopen. Door het compacte design zijn alle elementen aanwezig in de buscamper om zorgeloos te genieten. Een buscamper is van alle gemakken voorzien, zo is er een vast bed, wc, zithoek, opbergruimte, keuken en zelfs een douche aanwezig. De indeling en interieur verschilt natuurlijk per camper. Misschien wel het grootste voordeel is dat je een buscamper eenvoudig kunt parkeren op elke plek waar het is toegestaan. Het is verstandig om te onderzoeken waar je wel en niet mag overnachten. Dit is vaak per land verschillend, zo mag je in Nederland op bepaalde plekken parkeren en in Frankrijk is dit weer een stuk flexibeler. Doet u dus goed onderzoek als u door Europa gaat reizen met een camper.

Buscamper kopen of huren

Ga je voor het eerst op reis met een camper? Dan raden wij je aan om een buscamper te huren! Het huren van een buscamper is vooral in de midden- en laagseizoen betaalbaar. In het hoogseizoen zijn de kosten vaak een stuk duurder. Als je eenmaal op vakantie bent met een gehuurde camper is de kans vrij groot dat het zeer bevalt en je een camper wilt kopen. De vrijheid tijdens de reis is verslavend en doordat alle elementen aanwezig zijn in de camper hoef je je onderweg en op de bestemming nergens zorgen over te maken. Niet voor niks worden campervakanties steeds populairder. Als je besluit een camper te kopen is het verstandig om goed na te denken over het type camper, zo kan je een buscamper kopen, maar ook een Alkoof camper of een integraal camper. Bij de meeste camperaanbieders vind je ook meerdere tweedehands campers, die natuurlijk een goedkoper alternatief zijn dan een nieuwe camper.WA, WA beperkt of toch WA volledig?

Ben je op zoek naar een nieuwe autoverzekering? Dan is er eigenlijk maar één goede tip te geven: ga autoverzekering vergelijken. Alleen op die manier kun je de juiste keuze gaan maken. De juiste keuze die afgestemd is op jouw voorkeuren, op de leeftijd van jouw auto en op de waarde van jouw auto.

Zodra je autoverzekeringen gaat vergelijken, zie je direct drie verschillende autoverzekeringen naar voren komen. Het gaat hierbij om de WA-autoverzekering, de WA beperkt autoverzekering en de WA volledig autoverzekering.

WA-autoverzekering

De WA-autoverzekering is wettelijk verplicht in ons land. Elke auto die van de openbare weg gebruik maakt, moet over een dergelijke verzekering beschikken. Dit is daarbij ook de meest basic en goedkope autoverzekering; alleen schade die je aan een andere auto aanricht, wordt door deze verzekering dekt.

WA beperkt

Een WA beperkt autoverzekering is een stuk uitgebreider dan een WA-autoverzekering. Bij deze vorm is namelijk ook schade door brand, schade door explosie, schade door blikseminslag, diefstal, schade door een botsing met een dier, schade door een storm, schade door natuurgeweld en een sterretje in de voorruit verzekerd.

WA volledig

Wil jij jouw auto zo uitgebreid mogelijk verzekeren? Dan is het aan te raden om te kiezen voor een WA volledig autoverzekering. Een dergelijke autoverzekering is de duurste uit dit rijtje, maar is daarbij ook het meest uitgebreid. Op het moment dat jij zelf schade aan jouw eigen auto veroorzaakt, is dat namelijk óók gedekt binnen een WA volledig autoverzekering.

Een WA volledig autoverzekering is dan ook bij uitstek geschikt voor nieuwe en/of dure auto’s. Mocht jij net het koopcontract voor een nieuwe auto getekend hebben, is het dus aan te raden om op zoek te gaan naar een geschikte autoverzekering. Mogelijk vind je hierbij wel een geschikte SNS autoverzekering; dit is één van de vele verzekeringsmaatschappijen in ons land die een autoverzekering aanbieden.

Je moet niet alleen een keuze uit de verschillende dekkingen maken, maar ook uit de verschillende verzekeringsmaatschappijen. Ook dat is een belangrijke reden om voor jezelf een goed vergelijk te maken. zet je wensen op een rijtje, doe goed onderzoek en hak uiteindelijk de knoop door.

Vakantie-link

Een luxe vakantie in de Ardennen

Als u binnenkort op vakantie zou willen naar de Ardennen kan u het beste de luxe vakantiehuizen in de Ardennen bij ons boeken. De Ardennen is een enorm mooi en groot gebied waarbij u veel zou kunnen ontdekken. Naast deze mooie omgeving is het natuurlijk super fijn als u in een luxe en mooie vakantiehuizen zou kunnen verblijven in de Ardennen. Samen met uw gezin in een mooi gebied en daarbij ook nog keuze uit de luxe vakantiehuizen in de Ardennen. Er is genoeg te doen binnen en buiten de luxe vakantiehuizen in de Ardennen. Wij kijken graag met u mee voor het perfecte luxe vakantiehuis in de Ardennen om zo voor u een fijn en mooi verblijf te creëren.

Soorten huizen

In de Ardennen zijn verschillende luxe vakantiehuizen waaruit u zou kunnen kiezen. Zo heeft iedereen voorkeur voor de grote van het huis met bijbehorende kamers. Het verschilt namelijk aan de hoeveelheid gasten welke luxe vakantiehuizen in de Ardennen voor u te kiezen zullen zijn. Naast de grote van de huizen zijn er ook verschillende gebieden binnen de Ardennen waar deze luxe huizen zouden liggen. Ook hierin is het voor u verstandig om te kijken waar u graag heen zou willen en welke uitstapjes u wilt maken om een leuke tijd te ervaren in de Ardennen en het perfecte luxe vakantiehuis kan kiezen.

De luxe in de vakantiehuizen

Zoals vermeld zijn er veel luxe vakantiehuizen in de Ardennen en zouden die uw verblijf dan ook magisch en enorm fijn maken. Zo zijn alle luxe vakantiehuizen in de Ardennen groot genoeg om met het aantal gasten te verblijven. In deze luxe vakantiehuizen in de Ardennen zijn er dan ook meerder badkamers die zijn voorzien van schone en vernieuwde badkamers. Ook heeft het een mooie ligging en is de stijl van het huis adembenemend. De luxevakantiehuizen in de Ardennen zullen voor u een verrijking zijn aan uw verblijf in de Ardennen.

Vakantie-link

Unieke vakantie ervaring

Tijdens een vakantie naar Paramaribo zal u een ervaring opdoen waaraan u uw hele leven zal terugdenken en wellicht wel heimwee naar deze mooie plek zal kunnen krijgen. Tijdens een vakantie naar Paramaribo zal u volledig overrompelt raken aan de mooie cultuur en het land wat prachtig is. Samen met uw familie, gezin of als u alleen op vakantie wilt is dit een plek waar van alles te doen is en er mooie en bijzondere ervaringen op gedaan kunnen worden. Er is lekker weer en de bevolking is heel erg gastvrij en aardig naar de toeristen. Aldus, een unieke ervaring.

Activiteiten

Tijdens de vakantie in Paramaribo zijn er veel verschillende dingen die u zou kunnen ondernemen, alleen of met uw familie of gezin. Zo is er een hele mooie natuur in Paramaribo en is het dan ook zeker de moeite waard om hier een keer doorheen te wandelen of om de natuur in Paramaribo te gaan ontdekken op een scooter of op een fiets. Hierbij is wandelen wel het veiligste omdat er minder duidelijke verkeersregels zijn dan in Nederland. Ook zijn er nog meer doe-activiteiten en kan je lekker gaan zwemmen of het leuke centrum gaan ontdekken. Genoeg dus wat u zou moeten vermaken tijdens uw vakantie in Paramaribo.

Suriname

Uw vakantie in Paramaribo is natuurlijk in het land Suriname. Veel mensen die in Suriname zijn geweest willen hier vaak nog een keer naar terug omdat de sfeer in Suriname en vooral Paramaribo zo bruisend, sfeervol en gezellig is dat zij dit niet in een ander land ervaren. Ook is het land ver weg maar toch zal het als thuis voelen door de lieve en hartverwarmende bevolking. De vakantie in Paramaribo en Suriname zal iets zijn waar u met een glimlach naar terugkijkt en graag nog naar terug zou willen. Voor ieder is er genoeg leuks!

Vakantie-link

Met je elektrische auto naar Frankrijk

Frankrijk is een van de populairste vakantielanden onder Nederlanders, zowel in de zomer als in de winter weet Frankrijk vele vakantiegangers aan te trekken. Hoe ga je nou het beste met je elektrische auto op vakantie naar Frankrijk, waar moet je aan denken en hoe weet je zeker dat je onderweg en op de vakantiebestemming je auto op kunt laden? Dit zijn vragen die veel van de elektrische autorijders hebben bij het voorbereiden van de vakantie. In dit artikel geven we je tips om met de elektrische auto naar Frankrijk te gaan. 

Zorg dat je de actieradius weet

Veel bezitters van een elektrische auto zijn nog relatief nieuw met de actieradius. Wanneer je al langer een elektrische auto rijdt dan weet je dat de werkelijke actieradius lager ligt dan de actieradius die je auto weergeeft. Het is voor je vakantie naar Frankrijk belangrijk om de werkelijke actieradius te weten, zodat je daarmee de route kunt plannen. Het advies is absoluut om zelf een routeplanner te gebruiken voor de voorbereiding, zo weet je namelijk waar je een tussenstop kunt maken en welke laadpas nodig is om de snelladers onderweg te kunnen gebruiken. Let op: niet iedere Nederlandse laadpas geeft je toegang tot alle laadpalen en snelladers in het buitenland. Door thuis de route uit te stippelen is het ook eenvoudig om onderweg te kiezen voor een laadpauze bij een restaurant met laadpaal voor een lekkere lunch in plaats van een klef broodje langs de snelweg. 

Zomervakantie of wintersport in Frankrijk

Logischerwijs heeft het weer ook invloed op de actieradius van je elektrische auto. In de winter is de werkelijke actieradius van veel elektrische auto’s afwijkend, dit komt doordat de kou invloed heeft op je elektrische auto. Tips om langer te kunnen rijden voor je weer moet opladen zijn: rijd een constante snelheid dus gebruik cruise control, rijd niet te hard en kies eerder voor een snelheid van 110 km per uur, zorg voor de juiste bandenspanning, gebruik in de winter stoelverwarming zodat niet de gehele auto opgewarmd hoeft te worden maar alleen je lichaam in de stoel en ga niet te zwaar bepakt op vakantie. In Frankrijk komen steeds meer snelladers langs de verschillende autoroutes. Langs de Route du Soleil gaat het Nederlandse Fastned diverse snellaadstations bouwen en dat is goed nieuws voor zowel de elektrische autorijders die in de zomer naar de Franse zuidkust reizen als de wintersport liefhebbers die naar de Franse Alpen gaan. 

https://elektrischeautovakanties.nl/met-je-elektrische-auto-naar-frankrijk/
Vakantie-link

Een van de motorreizen groepsreizen bijwonen?

Door middel van de gezellige motorreizen groepsreizen kan je vakantie vieren zonder dat je geheel afhankelijk bent van anderen, maar waarbij je toch nog een gezellige sfeer hebt van een groep die samen een vakantie doorgaat en mooie plekken van een land te zien krijgt. Het mooiste is om dat soort dingen met elkaar te kunnen delen, maar daarbij ook nog je vrijheid te kunnen voelen, wat je uiteraard goed voelt wanneer je op een motor plaatsneemt. Het is een heel bijzondere ervaring om op een motor door een land heen te gaan rijden. Het geeft je een gevoel van een stuk rust, maar daarnaast ook een heel vrij gevoel, omdat je overal kunt gaan en staan waar je maar naar toe wilt. Je kunt ervoor kiezen om dit in je eentje te doen of same met het gezin bijvoorbeeld, maar de motorreizen groepsreizen vallen ook erg in de smaak. 

Website

Op de website kun je uitgebreid de opties bekijken die er al zijn samengesteld om de motorreizen groepsreizen een goede en leuke invulling te geven. Het is niet altijd even makkelijk om te kijken waar je naar toe gaat en wanneer en hoe et cetera. Doordat dit van tevoren allemaal al een beetje is samengesteld kan je hier gemakkelijk naar toe rijden. Heb je toch liever een andere route, dan kan je daar zelf van afwijken, maar je kunt natuurlijk ook met je groep overleggen of zij wellicht een alternatieve route willen rijden. 

Startpunt

Je kunt ervoor kiezen om op je eigen motor naar het startpunt te komen, maar mocht je geen motor hebben en wil je toch deelnemen aan de motorreizen groepsreizen, dan kan je deze ook ter plekke huren en zal er een korte uitleg worden gegeven over de motor die je huurt, welke je weer op een eindpunt dient af te geven.

 

Vakantie-link

Het doen van leuke activiteiten in praag

In een hoofdstad is vaak ontzettend veel te doen, zo zijn er ook veel leuke activiteiten in praag . Denk aan de dierentuin net buiten de stad, waterfietsen op de rivier, een spannende escaperoom of het bezoeken van één (of meerdere) van de vele musea. U kunt u zeker dagen lang vermaken met het doen van leuke activiteiten in praag, een weekendje naar deze stad lijkt bijna te kort. U kunt ook ’s avonds en ’s nachts genieten van de stad. Er zijn vele restaurants en clubs waar u zich kunt vermaken. Denk aan de bekende club met meerdere lagen, op iedere verdieping is een andere muziekstijl de baas. Ook is er de ijsclub, hier is het handig als u uw jas aan houdt, het schijnt nogal koud te zijn binnen. Als u niet zo van het nachtleven gecharmeerd bent, valt er overdag ook genoeg te doen. Aan cultuur zijn er in de stad genoeg leuke activiteiten in praag, om te beginnen zijn er overal straatmuzikanten. Dit geeft al heel veel sfeer. Verder heeft de stad een rijke geschiedenis, hierover is veel te vinden in gidsen. U kunt de kathedraal van de stad bezoeken, deze ligt boven op een berg. Bij deze berg zijn ook standbeelden. Bovenop is een uitkijktoren, na het beklimmen van zo een tweehonderd treden, kunt u prachtig uitkijken over de volledige stad. U kunt sportief omhoog lopen, wat ook valt onder een van de leuke activiteiten in praag, maar u kunt ook een skilift nemen. Als u in de sportieve stemming bent, kunt u ook fietsen huren en door de stad en de omgeving rijden. Er zijn weinig fietspaden.

Corona

De leuke activiteiten in praag zijn beperkt door het corona virus. U moet bij alle leuke activiteiten in praag rekening houden met de Nederlandse regels en met de Tsjechische regels.

 

Vakantie-link

Vakkundig en professioneel motortransport

Al ga je op motorreis is het best handig al beschik je over fijne motortransport. Gelukkig zijn wij er voor jou om dit te regelen. We beschikken over een goed ingerichte trailer die uitstekend geschikt is voor het vervoeren van motors. Op die manier zorgen wij ervoor dat je motor veilig op je gewenste bestemming aankomt terwijl jij gewoon rustig met het vliegtuig kan gaan. Tijdens de motortransport worden de motoren in speciale kratten gedaan. In deze kratten is er ook nog ruimte voor extra onderdelen voor je motor. De motor kan bij jou aan huis worden opgehaald, maar we beschikken ook over een aantal centraal gelegen punten in Nederland en België. Er zijn dus verschillende mogelijkheden over het ophalen van je motor. Bij ons ben je uiteraard all-risk verzekerd. Zo weet je zeker dat er niks overkomt met jouw motor. 

Alles erop en eraan

Wanneer je de motortransport door ons laat gebeuren zal dit best wel goedkoop zijn. Dit kunnen we goedkoop aanbieden omdat het vervoeren van je motor collectief zal gebeuren. Je kan ook ervoor kiezen om je motor per stuk te laten vervoeren, maar dan zal je wel een stuk duurder uit zijn. Het kost namelijk best wel wat brandstof om je motor te vervoeren en daarnaast zijn er ook genoeg tolwegen onderweg. Er zitten allerlei voordelen aan onze motortransport. Jij kan namelijk bovendien erg comfortabel reizen. Het enige wat je hoeft te doen is in het vliegtuig stappen. Bij ons ben je er zeker van dat alles voor je wordt geregeld wat betreft de motortransport. 

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met onze motortransport? Dat kan uiteraard. Contact opnemen kan telefonisch, maar het is ook mogelijk om een e-mail te sturen. Het is ook mogelijk om met ons een afspraak te maken al wil je persoonlijk reisadvies.

 

Vakantie-link

Ruim aanbod van vakantiehuizen in de Ardennen

Mooie Vakantiehuizen Ardennen zijn er in alle soorten en maten. Wat voor soort vakantiehuisje u ook zoekt, er is altijd wel een vakantiehuis beschikbaar dat voldoet aan uw eisen. Een luxe vakantiehuis met alles erop er eraan, een klein, schattig en sfeervol vakantiehuisje, een grote groepsaccommodatie of een vakantiehuis waarin u samen met uw geliefde huisdieren uw vakantie kunt doorbrengen: alles is mogelijk. De hoogste tijd dus om een weekend, midweek, week of misschien zelfs twee weken door te brengen in Vakantiehuizen Ardennen.

De Ardennen

De Belgische Ardennen zijn heel bosrijk. Het is een ontzettend populaire vakantiebestemming, vooral bij Nederlanders. Dat komt door het mooie landschap en de prachtige bossen, de beekjes en de mooie dorpen die er zijn te vinden. Vakantiehuizen Ardennen zijn geschikt voor mensen die op zoek zijn naar rust, maar ook voor mensen die er lekker willen sporten of die van cultuursnuiven houden. In de Ardennen zijn ook zijn veel ruïnes, kasteeltjes en mooie kloosters te vinden. In de musea kunt u meer te weten komen over de rijke geschiedenis van de Ardennen. Veel mensen kennen de Ardennen van het authentieke Belgische trappistenbier. Een bezoek brengen aan een van de talloze brouwerijen om het bierbrouwproces te bekijken, behoort ook tot de mogelijkheden.

Wintersport

Wat niet iedereen weet, is dat er in de winter zelfs geskied kan worden in het heuvelachtige landschap van de Belgische Ardennen. Vakantiehuizen Ardennen zijn dus ook heel geschikt voor de wintersport. In de buurt van de piste vindt u heel wat vakantiehuizen Ardennen. Er zijn maar liefst 30 langlauf- en alpineskicentra te vinden in de Ardennen. Ook in de wintermaanden is het gebied zeer goed bereikbaar vanuit Nederland. Zelfs als je niet van wintersport houdt, is het in de wintermaanden prima vertoeven in de Belgische Ardennen, omdat er genoeg te beleven valt en er een groot en gevarieerd aanbod is van vakantiehuizen Ardennen.

 

Vakantie-link

Een vakantiehuis in Bertogne in de Belgische Ardennen huren

Een vakantiehuis huren in Bertogne voor 7 personen is al mogelijk vanaf €195, zie huurtarieven. Het huisje heeft een puntdak, dat maakt het extra speciaal. De vakantiewoning ligt midden in de natuur gelegen aan een beek. Ideaal voor in de zomer om even af te koelen in het water. Je kunt genieten van de rust en de natuur die de ligging van het vakantiehuis te beiden heeft. De plaats Bertogne zegt misschien niet zo veel. Maar Bertogne is ideaal gelegen tussen bekende plaatsen van de Ardennen. Daardoor is een vakantiehuis huren in Bertogne ideaal.

 

Niet gelegen op een vakantiepark

Het huis in Bertogne ligt niet op een vakantiepark, dus weg van de massa. Dit betekent dat je alle vrijheid hebt en niet direct gebonden bent aan buren. Een vakantiehuis huren in de Ardennen is ideaal voor het gezin, dat er even op uit wil voor een weekend. Natuurlijk is het ook mogelijk om het vakantiehuis te huren voor een week, midweek of langere vakantie. Informeer naar alle mogelijkheden op de website van de verhuurder.

 

De Ardennen: de natuur en de activiteiten

Veel mensen gaan naar de Ardennen voor de natuur. De Ardennen zijn zeer bosrijk en heuvelachtig. Dit hebben wij nauwelijks in Nederland. Toch is de Ardennen redelijk dichtbij huis. Op ongeveer 2 a 3 uur rijden vanaf Utrecht ben je al in de Ardennen, afhankelijk van de plaats van bestemming. Maar wat valt er allemaal te beleven in de Ardennen?

Heel veel. Als je er op uit trekt valt er genoeg te beleven. Fietsen, wandelen, grotten en kastelen bezoeken om maar enkele voorbeelden te noemen. Of wat dacht je van een bezoek aan een bierbrouwerij voor de echte liefhebber. In de winterperiode met wat geluk kun je in de Ardennen langlaufen mits er voldoende sneeuw ligt. Ook skiën behoort tot de mogelijkheden.