Vakantie Link
Image default
Vervoer en transport

Tips om zorgeloos aan je vakantie te beginnen en comfortabel naar Schiphol te gaan (en terug)!

Ga jij graag op vakantie met het vliegtuig en heb je ook weleens je vlucht bijna gemist door problemen met het spoor of lange files? Neem een Schiphol taxi om onverwachte gebeurtenissen te voorkomen en zorgeloos naar de luchthaven te gaan. Taxi’s hebben over het algemeen een slecht imago, maar dit is nergens voor nodig. Deze tips helpen je bij het kiezen van de juiste taxi zodat je snel en gemakkelijk op Schiphol komt. 

Doe onderzoek en verken je opties!

De belangrijkste tip is om zelf onderzoek te doen en vooraf je taxi te boeken. Door verschillende websites te vergelijken kom je er snel achter dat veel taxibedrijven met vaste tarieven werken wanneer je deze vooraf boekt. Hierdoor hoef je niet te onderhandelen met de chauffeur en weet je precies hoeveel je moet betalen. Check de websites en kijk of deze betrouwbaar zijn door naar de reviews te kijken. Zo weet je ongeveer wat je kunt verwachten van jouw taxirit. Boek daarom minimaal één dag van te voren, maar liever nog iets eerder. Zo heb je ook nog de mogelijkheid om met het taxibedrijf te bellen en eventuele vragen te stellen. Belangrijke dingen waar je op moet letten zijn bijvoorbeeld bagagetoeslagen, vaste of variabele tarieven, partners en vergunningen. Taxichauffeurs zonder vergunning zijn namelijk niet toegestaan in de taxizone op Schiphol. Hierdoor zul je dus een eindje moeten lopen met je bagage.  

Regel je taxi naar huis op tijd

Ook voor de terugweg is het slim om een taxi van te voren te boeken. Als je de precieze reisdatum al weet kun je bij het boeken van je taxi naar Schiphol ook vast de terugreis regelen. Zo hoef je tijdens je vakantie nergens over na te denken en kun je dus lekker genieten van je cocktail zonder te stressen over de terugreis. Wanneer je een taxi regelt voor de terugweg, let er dan op dat je je vluchtnummer doorgeeft zodat de taxichauffeur precies kan zien waar en hoe laat je aankomt, zodat je niet hoeft te wachten en gelijk door terug kan naar je eigen huisje in Nederland! Ga jij ook snel je taxi boeken voor je vakantie?