Vakantie Link
Image default
Vakantie

Op vakantie naar Tsjechië? Doe leuke activiteiten in Praag!

Tsjechië is misschien niet meteen een land waar je aan denkt voor een leuke vakantie. Maar het is een prachtig land en heeft een bruisende hoofdstad: Praag. Je kunt hele leuke activiteiten doen in Praag en cultureel snuiven.

Tsjechië is een land in Midden-Europa en grenst aan Duitsland, Polen, Slowakije en Oostenrijk. Sinds 1993 is het land onafhankelijk, hiervoor heette het Tsjecho-Slowakije. Er zijn verschillende grote steden in Tsjechië: Praag, Brno, Pilsen, Ostrava en Olomouc. De beste maanden om naar Praag te reizen zijn mei, juni en september. Zo heb je minder last van massatoerisme en zijn de temperaturen aangenaam. Je hebt geen visum nodig maar wel een geldig paspoort of identiteitskaart.

Wat is er te doen in Praag?

In de hoofdstad Praag zijn er genoeg leuke activiteiten te doen. Denk bijvoorbeeld aan een bierproeverij, je kunt een uitgebreide toer door Praag heen doen en de lokale biertjes proeven. In een tank rijden of schieten met een geweer. Maar daarnaast kun je ook een cocktail workshop volgen of een ritje in een limousine maken. Wil je liever iets actiefs doen dan is extreme rafting misschien iets voor jou. Of ga je liever wandelen in de prachtige oude stad? Je kunt in elk geval heerlijk dineren en lunchen in deze veelzijdige stad. Er zijn activiteiten te doen in Praag voor iedereen, wat je voorkeuren ook maar zijn. Je kunt met hele groepen gaan of met z’n tweeën. Vrijgezellenfeesten zijn ook een leuke activiteit in Praag. Of ga je liever op een studiereisje of een weekend weg met vrienden? Kijk dan eerst naar de activiteiten die er te doen zijn in Praag. Zo kom je misschien nog wel op leuke andere ideeën. Boek een vakantie of weekend en ga naar het prachtige Tsjechië!