Vakantie Link
Image default
Vakantie

Op vakantie met een buscamper

Vakantie vieren wordt niet avontuurlijk dan met een buscamper. Camper liefhebbers zullen bevestigen dat een campervakantie veel vrijheid geeft en een heerlijke manier is om te genieten van meerdere bestemmingen. Je rijdt comfortabel naar je gewenste bestemming en eenmaal gearriveerd heb je binnen no time alles in orde om lekker te relaxen. Geliefde bestemmingen voor een campervakantie zijn Spanje, Frankrijk, Duitsland, Denemarken, Noorwegen en Zweden. Qua verre bestemming is vooral Amerika erg populair. Je dient dan natuurlijk ter plaatse een camper te huren. Voor reizen binnen Europa kan je kiezen om een camper voor een korte periode te huren of een buscamper te kopen als het gevoel bevalt. Geen berg is te hoog voor een buscamper. Dus ook voor een reis door de bergen kan je met een buscamper comfortabel genieten niet alleen op de bestemming, maar ook onderweg.

Het voordeel van een buscamper

Een buscamper heeft als grote voordeel ten opzichte van andere campers dat deze kleiner is. Ideaal dus voor kleine reisgezelschappen die op zoek zijn naar een comfortabele manier van reizen. De wegligging en het besturen van een buscamper is perfect voor beginners. Let wel dat afhankelijk van het type buscamper een aanvullend rijbewijs is vereist. Vergeet hier vooral niet naar te vragen als je een buscamper wilt huren of kopen. Door het compacte design zijn alle elementen aanwezig in de buscamper om zorgeloos te genieten. Een buscamper is van alle gemakken voorzien, zo is er een vast bed, wc, zithoek, opbergruimte, keuken en zelfs een douche aanwezig. De indeling en interieur verschilt natuurlijk per camper. Misschien wel het grootste voordeel is dat je een buscamper eenvoudig kunt parkeren op elke plek waar het is toegestaan. Het is verstandig om te onderzoeken waar je wel en niet mag overnachten. Dit is vaak per land verschillend, zo mag je in Nederland op bepaalde plekken parkeren en in Frankrijk is dit weer een stuk flexibeler. Doet u dus goed onderzoek als u door Europa gaat reizen met een camper.

Buscamper kopen of huren

Ga je voor het eerst op reis met een camper? Dan raden wij je aan om een buscamper te huren! Het huren van een buscamper is vooral in de midden- en laagseizoen betaalbaar. In het hoogseizoen zijn de kosten vaak een stuk duurder. Als je eenmaal op vakantie bent met een gehuurde camper is de kans vrij groot dat het zeer bevalt en je een camper wilt kopen. De vrijheid tijdens de reis is verslavend en doordat alle elementen aanwezig zijn in de camper hoef je je onderweg en op de bestemming nergens zorgen over te maken. Niet voor niks worden campervakanties steeds populairder. Als je besluit een camper te kopen is het verstandig om goed na te denken over het type camper, zo kan je een buscamper kopen, maar ook een Alkoof camper of een integraal camper. Bij de meeste camperaanbieders vind je ook meerdere tweedehands campers, die natuurlijk een goedkoper alternatief zijn dan een nieuwe camper.