Vakantie Link
Image default
Bedrijven

Leuke uitjes in Nederland

Vakantie in eigen land is zo gek nog niet. Er zijn een heleboel leuke plekjes te ontdekken in ons kneuterige kleine kikkerlandje. Wil jij ook wel eens Nederland herontdekken, omdat je gelooft dat ons land meer biedt dan je zo op het eerste gezicht zou denken? Lees dan gerust verder.

Mooie natuurgebieden

 

Natuurgebieden. Om maar eens te beginnen, met al dat groen dat je in Nederland vindt. We zeggen wel dat de ongerepte natuur niet meer bestaat. Maar ondanks dat hier een kern van waarheid in zit, sla je hier mee meer dood dan nodig is. Er zijn namelijk wel hele mooie bosrijke gebieden in Nederland.

Zo heb je bijvoorbeeld in het pittoreske Winterswijk een gebied dat Het Woold heet. Daarin ligt een heel mooi loofbos verscholen: Bek en Delle. Een prachtig bos waarin de eikenbomen welig tieren. Daarbij loopt er ook nog eens een lieflijk beekje door het bos. Heb je een mooie zonnige dag? Dan kun je de schoenen en sokken uitdoen, voor een hemelse wandeltocht in het beekje door het bos. Heerlijk verkoelend voor de voetjes.

Er zijn natuurlijk ook grotere gebieden met veel groen. Zo heb je bijvoorbeeld bij Utrecht in de buurt ook de Utrechtse heuvelrug. Een prachtig bos met zowel loofbomen en naaldbomen. Wat dit bos verder zo bijzonder maakt zijn de uitgestrekte heidevelden. Is het schemertijd? Dan kun je als je stil bent, tijdens het wandelen vast nog wel een keer een mooie ree spotten. Misschien wel meer dan één.

Wat ook het mooie is, aan het wandelen in een bos is dat je sneller alert bent en de kleine dingen zo beter ziet en hoort. Het is prachtig, hoe vogels van zich kunnen laten horen. Hoe beter je luistert, hoe meer je geniet.

Weekend weg Limburg

Natuurlijk zijn er nog zoveel meer dingen te ontdekken en te doen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een weekend weg in Limburg? Met een weekend weg Limburg kun je ook even heerlijk op adem komen. Natuurlijk zijn hier de grotten, maar met een weekend weg in Limburg ontdek je vast nog veel meer van deze mooie provincie in het Zuiden.

https://limburgsekrant.nl/weekendje-weg-in-limburg/