Vakantie Link
Image default
Vakantie

Een vakantie naar Sofia

Een goedkope vakantie naar Sofia wordt ook wel een stedentrip genoemd. Je kunt deze voor weinig geld boeken. Zo kost een vliegticket gemiddeld onder de 50 euro retour per persoon. Een hotel midden in het centrum slechts 15 euro per kamer en het leven op straat is ook megagoedkoop.

Een boeiende geschiedenis

Sofia is een bijzondere stad met een boeiende geschiedenis. Zo werd het door het Ottomaanse rijk veroverd en later weer bevrijd in de Russisch-Ottomaanse oorlog. Dankzij deze twee belangrijke mijlpalen in de geschiedenis van de stad, kun je de mooiste kathedralen en moskeeën bezoeken. Ook zie je de Russische invloeden overal in terug. Zo ook bij een van de bekendere bezienswaardigheden in Sofia: de Alexander Nevski kathedraal. 

Wat doe je allemaal tijdens een stedentrip naar Sofia?

Je kunt veel dingen ondernemen in de stad, maar ook buiten het centrum zijn er hele boeiende dingen die je kunt gaan doen. Wij hebben een lijstje gemaakt met dingen die je echt moet zien of doen in Sofia, Bulgarije:

  • Maak een mooie stadswandeling door de stad langs de bekende bezienswaardigheden. Vergeet de Alexander Nevski kathedraal, de Banya Bashi Moskee en de Joodse Synagoge zeker niet.
  • Eet in goedkope restaurants waar je waanzinnig hoge kwaliteit eten krijgt. Social Café in de hoofdstraat (vitosha boulevard) en Under the Linden (Bulgaars eten) zijn zeker aanraders
  • Onderneem een mooie wandeltocht door het Vitosja (Vitosha) gebergte met een gids of alleen via een wandelroute met bordjes.
  • Ga op een zonnige middag eens in een van de velen parken in Sofia zitten en geniet van de omgeving, de mensen en de ontspannen sfeer

Vliegen naar Sofia

Goedkope vliegtickets naar Sofia kun je vrijwel overal vinden. Wij hebben wel gemerkt dat je het beste vliegtickets kunt boeken van Eindhoven Airport naar Sofia. Dit is negen van de tien keer de goedkoopste en beste optie. Natuurlijk kun je ook vanaf Amsterdam vliegen, maar reken er dan wel op dat je iets meer betaalt voor een trip.

Voor meer info : Bezoek de website