Vakantie Link
Image default
Meubels

Drie tips bij een koude slaapkamer

Wie lekker wil slapen, moet het warm genoeg kunnen hebben. Als je het snel koud hebt kan slapen in de winter daarom best een uitdaging zijn. Slaap jij onrustig, wordt je vaak wakker of kom je zelfs helemaal niet in slaap omdat je het in de nacht toch een beetje koud hebt? In dit artikel delen we drie tips om het in de nacht lekker warm te hebben.

Makkelijke warmhouders

Er is een aantal handige gadgets op de markt voor de echte koukleumen onder ons. Wat dacht je van een elektrische deken, een Qnuss warmtekleed of een warmtekussen? Stuk voor stuk heerlijke dingen om bij je in bed te houden als je het koud hebt in de nacht. Overweeg ook eens een zwaartedeken. Onder een zwaartedeken kun je je eigen lichaamswarmte erg goed vasthouden. Je moet wel een zwaartedeken kopen die past bij jouw lichaamsgewicht. Een warme kruik kan ook. Pas wel op: veel mensen vullen hun kruik met te heet water, waardoor deze het risico lopen om te ontploffen. Dit kan vervelende brandwonden veroorzaken.

Ga slim om met de radiator of thermostaat

Als je geen thermostaat in huis hebt kan het nog weleens zijn dat het in de slaapkamer flink koud is. Overdag stook je er niet omdat je er niet bent en in de nacht stoken de meeste mensen ook niet. Probeer ook wanneer je niet in de slaapkamer bent de radiator een klein stukje open te draaien, zodat het er in de avond minder koud is. Bovendien duurt het dan minder lang om de ruimte goed warm te krijgen als je vlak voor het slapengaan besluit om de radiator toch een klein stukje verder open te draaien. Als je een thermostaat hebt is de oplossing voor een koude slaapkamer heel simpel. Je moet de thermostaat in de nacht net een graadje minder ver terugdraaien.

Kleed je jezelf wel goed?

Veel mensen vinden het prettig om in alleen hun ondergoed of zelfs helemaal naakt te slapen. Dat is ook lekker, maar zeker als je alleen slaapt, wel ontzettend koud. In koude nachten is een lekkere pyjama of joggingsbroek en dikke sokken helemaal geen overbodige luxe.