Vakantie Link
Image default
Dienstverlening

Een uitgebreide gids voor de kosten van levensonderhoud als expat in Amsterdam

Wonen in Amsterdam als expat kan voor velen een ontmoedigend vooruitzicht zijn vanwege de hoge kosten van levensonderhoud in Nederland. Ondanks de reputatie van een van de hoogste kosten van levensonderhoud onder de Europese landen, zijn er manieren om te genieten van alles wat Amsterdam te bieden heeft zonder de bank te breken. Of u nu voor short stay Amsterdam kiest of voor een long stay. Amsterdam heeft van alles te bieden.

Wat kost een appartement in Amsterdam?

Huisvesting is een van de grootste kostenposten voor expats in Amsterdam. Een gemiddeld appartement met twee slaapkamers in het stadscentrum kost tussen de € 1.900 en € 2.500 per maand, terwijl de huurprijzen verder weg van het centrum lager kunnen zijn, afhankelijk van de locatie en de voorzieningen. Nutsvoorzieningen zoals elektriciteit, gas, water en internet kunnen snel oplopen, dus het is het beste om onderzoek te doen en een begroting te maken op basis van uw gebruik.

Vervoer in Amsterdam

Vervoer is een andere factor waarmee expats rekening moeten houden bij hun budgettering. Het openbaar vervoer in Amsterdam is vrij betrouwbaar en relatief betaalbaar in vergelijking met andere steden in Europa. Het basistarief van de OV-chipkaart kost €3,00 voor 1 uur of €7,50 voor een dagkaart en omvat onbeperkt overstappen tussen treinen, trams en bussen binnen de stadsgrenzen van Amsterdam. Als u van plan bent vaak gebruik te maken van het openbaar vervoer of vaak buiten de stadsgrenzen van Amsterdam reist, dan kan een anonieme OV-chipkaart voordeliger zijn dan losse kaartjes of dagkaarten, omdat deze bij regelmatig gebruik 20% korting biedt op de tarieven.

Voedsel

Voedsel is ook vrij duur in Amsterdam in vergelijking met andere Europese landen, maar er zijn verschillende manieren om geld te besparen op boodschappen en voedselaankopen als u weet waar u moet kijken. Door bijvoorbeeld producten te kopen in plaatselijke winkels of etnische kruidenierszaken in plaats van in supermarkten, kunt u sommige kosten drukken; ook het bezoeken van markten zoals de Albert Cuypmarkt of online winkelen via sites als Ahdelivery, waar producten met korting worden verkocht, kan op termijn geld besparen.

Leven als expat in Amsterdam kan een beetje planning vooraf vereisen, maar het hoeft ook niet overdreven duur te zijn! Met slechts een klein beetje onderzoek kan men vele manieren ontdekken om van deze prachtige stad te genieten zonder dat de portemonnee leegloopt – of het nu gaat om het vinden van betaalbare huisvestingsmogelijkheden of het ontdekken van budgetvriendelijke amusementsopties, er is voor elk wat wils!