Vakantie Link
Image default
Vakantie

Met je elektrische auto naar Frankrijk

Frankrijk is een van de populairste vakantielanden onder Nederlanders, zowel in de zomer als in de winter weet Frankrijk vele vakantiegangers aan te trekken. Hoe ga je nou het beste met je elektrische auto op vakantie naar Frankrijk, waar moet je aan denken en hoe weet je zeker dat je onderweg en op de vakantiebestemming je auto op kunt laden? Dit zijn vragen die veel van de elektrische autorijders hebben bij het voorbereiden van de vakantie. In dit artikel geven we je tips om met de elektrische auto naar Frankrijk te gaan. 

Zorg dat je de actieradius weet

Veel bezitters van een elektrische auto zijn nog relatief nieuw met de actieradius. Wanneer je al langer een elektrische auto rijdt dan weet je dat de werkelijke actieradius lager ligt dan de actieradius die je auto weergeeft. Het is voor je vakantie naar Frankrijk belangrijk om de werkelijke actieradius te weten, zodat je daarmee de route kunt plannen. Het advies is absoluut om zelf een routeplanner te gebruiken voor de voorbereiding, zo weet je namelijk waar je een tussenstop kunt maken en welke laadpas nodig is om de snelladers onderweg te kunnen gebruiken. Let op: niet iedere Nederlandse laadpas geeft je toegang tot alle laadpalen en snelladers in het buitenland. Door thuis de route uit te stippelen is het ook eenvoudig om onderweg te kiezen voor een laadpauze bij een restaurant met laadpaal voor een lekkere lunch in plaats van een klef broodje langs de snelweg. 

Zomervakantie of wintersport in Frankrijk

Logischerwijs heeft het weer ook invloed op de actieradius van je elektrische auto. In de winter is de werkelijke actieradius van veel elektrische auto’s afwijkend, dit komt doordat de kou invloed heeft op je elektrische auto. Tips om langer te kunnen rijden voor je weer moet opladen zijn: rijd een constante snelheid dus gebruik cruise control, rijd niet te hard en kies eerder voor een snelheid van 110 km per uur, zorg voor de juiste bandenspanning, gebruik in de winter stoelverwarming zodat niet de gehele auto opgewarmd hoeft te worden maar alleen je lichaam in de stoel en ga niet te zwaar bepakt op vakantie. In Frankrijk komen steeds meer snelladers langs de verschillende autoroutes. Langs de Route du Soleil gaat het Nederlandse Fastned diverse snellaadstations bouwen en dat is goed nieuws voor zowel de elektrische autorijders die in de zomer naar de Franse zuidkust reizen als de wintersport liefhebbers die naar de Franse Alpen gaan. 

https://elektrischeautovakanties.nl/met-je-elektrische-auto-naar-frankrijk/