Vakantie Link
Image default
Bedrijven

Doe de drijfverentest heel makkelijk

Ben je op zoek naar een nieuwe baan? Weet je al precies wat je van een baan verlangt of solliciteer je op verschillende soorten functies? Het maken van een drijfverentest kan je inzicht geven in wat je drijft en wat je motivatie is voor een bepaalde functie of in welk bedrijfscultuur je het beste past.

Waarom zou je een drijfverentest uitvoeren?

Een drijfverentest is gemaakt om te onderzoeken wat een persoon drijft, zijn drijfveren om iets te bereiken. Dat kan uiteenlopen van veel verdienen, macht vergaren, een hoge status bereiken, veel sociale contacten of het ontwikkelen van kennis. Met een drijfverentest krijg je meer inzicht in wat jouw motivatie is voor een bepaalde baan. Maar het kan ook goed van pas komen om te kijken of je past binnen een bedrijf. Wellicht komt eruit dat je goed past in een maatschappelijke functie en zijn je drijfveren sociale contacten en kennis ontwikkelen. In een bedrijf wat gericht is op prestaties en macht zou je niet goed gedijen. Een drijfverentest geeft je dat inzicht.

Wat houdt de test in?

De drijfverentest is bedoeld om te achterhalen wat de eigenlijke drijfveren zijn van een persoon. Zodra je hier meer inzicht in hebt is het makkelijker om een baan te kiezen die bij je past, want hij sluit aan bij wat je drijft. Hierdoor ga je gelukkiger aan het werk en kun je blijven groeien in de functie. De vragen in de test gaan in op wt jij belangrijk vindt. Hierbij komen normen, waarden en houding die je aanneemt in he leven aan bod. Ok worden er vragen gesteld over wat je belangrijk vindt, geld, kennis of voldoening. In de drijfverentest gaat het daarnaast ook om kwaliteiten die je bezit en de potentie die je kunt bereiken. Al met al geeft de drijfverentest een beeld wat je motivatie en drijfveren zijn, wat je belangrijk vindt in je werk en waar je gelukkig van wordt.  Zo wordt het makkelijker om te presteren, leuker om aan het werk te gaan en makkelijker om te groeien. Doe de drijfverentest en ontdek wat jouw drijfveren zijn.