Vakantie Link
Image default
Vakantie

De mooiste regio’s van Europa

Wil jij dit jaar een rondreis maken binnen Europa? Dan zijn er veel landen en regio’s om uit te kiezen. In landen als Frankrijk, Spanje en Italië alleen al heb je bijvoorbeeld veel prachtige streken, met mooie steden, landschappen en bezienswaardigheden. Om je helpen bij het maken van een keuze voor je vakantie, hebben we hieronder een overzicht gemaakt van onze favoriete regio’s in Europa.

De Dolomieten (Italië)

In het noorden van Italië heb je de Dolomieten. Dit is een groot, hoog gebergte, waar je prachtige wandel- en fietsroutes kunt vinden. Tussen de hoge, besneeuwde gebergtes heb je prachtige open, groene vlaktes met bomen, gras en dieren. Je vind in dit gebied een enorme alpenweide, de grootste van ons continent. Dit is een prachtige regio om doorheen te reizen, met adembenemende landschappen. Ook voor actieve, sportieve vakanties is dit gebied ideaal. De regio is ook wat onbekender dan andere plekken in Italië, net als Puglia in het zuiden van het land.

Plitvice Meren (Kroatië)

Een minder bekend vakantieland is Kroatië. Je hebt hier prachtige regio’s, zoals de Plitvice Meren. Het landschap hier is erg mooi, met wel negentig watervallen, grotten en een van de oudste natuurparken van Europa. Er is hier veel te doen en als je een liefhebber bent van de natuur, is dit een van de beste regio’s om te bezoeken. De meren hier zijn ook lekker om tussendoor even af te koelen en uit te rusten. In Kroatië is het namelijk ook mooi weer in de zomers. Deze regio is zeker de moeite waard om een keer te bezoeken.

Andalusië (Spanje)

Deze regio in het zuiden van Spanje staat bekend om zijn prachtige steden, diverse landschappen en nog veel meer. Je hebt hier hele oude bouwwerken, opgravingen en mooie gebergtes. Je vind hier invloeden van vele oude culturen, waardoor de regio een hele interessante geschiedenis heeft. In Andalusië vind je prachtige steden als Granada, Cádiz en natuurlijk het bekende Sevilla. Deze regio is erg populair voor rondreizen, omdat het zo groot is en zoveel bezienswaardigheden heeft. Het landschap in Andalusië is ook geschikt voor alle vakanties. Zo heb je lange zandstranden, een kleine woestijn, grote bossen en hoge gebergtes waar je kunt lopen, fietsen en zelfs wintersporten.