Vakantie Link
Image default
Vakantie

De beste après-ski van Frankrijk, Oostenrijk en Italië

Het valt niet te ontkennen dat après-ski een groot deel uitmaakt van de allure van een skivakantie. Op weg naar de bergen voor een week zonder werk, van de hellingen vliegen en dansen in de bars aan op de piste. Europa is de thuisbasis van enkele van de beste après-ski ter wereld, variërend van tafeldansen tot bonzende pop in je skischoenen tot mensen kijkend vanuit wijnbars op geplaveide straten.

We zijn grote fans van de après-ski, resorts en kilometerslange pistes. Er is niets beter dan een beetje stoom afblazen na een dag hele skiën of in andere gevallen, stappen in de clubs tot de late uurtjes. Waar je ook voor kiest, het succes wordt zeker beïnvloed door de verschillende feestjes in de skiresorts. In dit artikel worden de top 3 feest resorts toegelicht. 


1. St Anton, Oostenrijk

Aangezien Rolex synoniem is met horloges en Ronald met McDonald, is St Anton verreweg de grootste naam op het gebied van après-ski. Oostenrijk is de geboorteplaats van het skiën en St. Anton is de koning van feesten op de pistes.

Het resort staat consequent bovenaan op de internationale lijst voor de beste après-ski en dat is niet voor niets. Feesten is hier een levensstijl met de bars aan de piste die ver voor het sluiten van de liften beginnen. Het is een enorm skigebied dat avontuurlijke skiërs aantrekt die hard skiën en daarna net zo hard feesten. Krazy Kangaruh en Mooserwirt zijn de beroemde openluchtbars met pompende muziek, zelfs de service is ongelooflijk bij de Mooserwirt. Met dubbele dienbladen hoog opgestapeld met enorme bierpullen die met één hand door de menigte worden gedragen. Aan de voet van de helling vind je Basecamp – een bruisende sneeuwbar met enorm veel livemuziek. 

Als je graag wil tafeldansen in je skischoenen, dan moet je naar de Underground. Deze tent wordt gerund door een geweldige dame. Hier beleef je een rauwe avond van kaas, wijn en liedjes die je niet snel zult vergeten. Dus ben je van plan om met de auto naar Oostenrijk op wintersport te gaan. Kies er dan voor om een dakkoffer te huren zodat je extra veel bier mee kan nemen. 

2. Val Thorens, Frankrijk

Het hoogste resort van Europa is de thuisbasis van Europa’s hoogste openluchtclub en dat is nog maar het begin van de après-scene hier. Val Thorens, lang gezien als de luidruchtige buurman van Meribel en Courchevel, heeft een lange weg afgelegd van goedkope uni-uitstapjes en jonge boerenfeesten. Een groot aantal luxe hotels en residenties hebben het feest naar een hoger niveau getild en daarom is deze plek een toffe apres-ski dorpen in Frankrijk geworden. 

De Folie Douce is waar het feest begint met een prachtig uitzicht over de vallei. Het is een kleinere Folie dan die van Val d’Isere, maar dit maakt het alleen maar levendiger met het feest dat zich uitstrekt op de hellingen erboven. Het is een hectische ski terug naar de stad, waar de après-scene tot in de vroege uurtjes doorgaat.

The Frog and Rosbief zijn de hoogste pubs van Europa en het is een levendige bestemming direct aan de piste. Hier beleef je een perfecte apres-ski middag compleet met klassieke meezingers. 

3. Sauze d’Oulx, Italië

Sauze d’Oulx heeft minder feestlocaties in vergelijking tot de twee bovenstaande resorts, maar het heeft een geweldige mix van bruisende bars en verfijnde locaties (allemaal met veel Italiaanse stijl). Het is lang geleden dat er hectische kroegentochten werden georganiseerd. Nu is het een stuk rustiger, maar het is nog steeds een heerlijke bestemming om te bezoeken. Vooral als je van heerlijk eten houdt. 

De prijzen in Italië zijn zeer betaalbaar en bij de drankjes krijg je vaak ook nog wat te snacken. Deze kleine dingetjes maken het perfect. Het feest begint altijd bij Sportinina en gaat verder in de stad. Daar vind je een groot aanbod bars en pubs.