Vakantie Link
Image default
Wijn

Wat is de beste primitivo Salento wijn?

Salento is met recht het kloppend hart van de Pugliese wijnproductie. Dit prachtige wijngebied vind je in Zuid-Italië en is hét gebied van de primitivo wijnen. Zo heb je misschien al ontdekt dat er verschillende primitivo wijnen verkrijgbaar zijn. Maar een echte publieksfavoriet is de primitivo Salento wijn. De delicate en verfijnde donkerrode wijn is een kwaliteitswijn met een uniek smaakprofiel. 

Klinkt goed toch? Omdat verschillende primitivo Salento wijnen worden aangeboden, nemen we je mee in de achtergrond en het smaakprofiel van de wijn. Ook lees je hoe je de beste wijn herkent. 

Primitivo druivensoort

Nog voor we de beste primitivo wijn kiezen, vertellen we je meer over de achtergrond en oorsprong van de primitivo Salento druivensoort. Primitivo is (met 11.000 hectare) een van de meest verbouwde druivensoorten in Italië. Zo merkte een achttiende-eeuwse monnik destijds op dat deze bijzondere druivensoort snel rijp werd. Dit was ongebruikelijk in vergelijking tot de andere verbouwde druivensoorten. Daarom kreeg de druif de naam ‘primitivus’. In het Latijns betekent dit ‘als eerste rijp’ of ‘de vroege rijping’. 

 

Vanaf dat moment ging het snel. De primitivo wijngaarden breidden uit naar Taranto en daarna ook naar Salento, waar de primitivo Salento wijnen vandaan komen. Het bekende wijnhuis Masseria Borgo dei Trulli maakt fantastische primitivos. Het wijnhuis staat bekend om het optimaal gebruik maken van het land, klimaat en de wijngaarden. Op deze manier geniet je van de beste primitivo Salento wijnen.  

Primitivo Salento smaakprofiel

Primitivo Salento is een populaire wijn onder een breed publiek. De rustieke smaak, in combinatie met de hoge zuurtegraad geeft de wijn een intense smaak. Toch is de primitivo Salento een toegankelijke wijn. Wanneer je de wijn door je glas heen laat walsen komt de geur van rijp, rood fruit naar voren. Bij de eerste slok proef je hinten van zwarte kers en zelfs framboos in combinatie met zoete specerijen. De primitivo heeft een lekker mondgevoel met een licht vlezige structuur. Geloof ons, de primitivo Salento is een echte smaakbeleving.

 

Staat een Italiaanse avond op de planning? Met pizza of pasta met rijke vleessaus of truffel? Daar past de primitivo Salento uitstekend bij. Probeer de wijn ook eens met een borrelplank vol met belegen kazen. 

Zo kies je de beste primitivo Salento wijn

Klinkt niet verkeerd toch? Maar wat is dan de beste primitivo Salento wijn? Helaas kunnen we die beslissing niet voor je maken. Smaken verschillen en welke wijn voor jou het beste is, hangt af van jouw smaakprofiel. 

 

De primitivo Salento is een prijswinnende wijn. Zo won de Masseria Borgo dei Trulli Primitivo Salento IGP wijn de bronzen medaille van de Decanter World Wine Awards en 93 punten van Luca Maroni. Dat maakt het een toegankelijke kwaliteitswijn die zeker het proberen waard is. Laat je ook eens door een wijnexpert informeren over de smaakprofielen en welke wijn het beste aansluit bij jouw voorkeuren.

 

https://www.vinify.nl/masseria-borgo-dei-trulli-primitivo-igp-salento