Vakantie Link
Image default
Vakantie

Bezoek klein Bonaire tijdens je vakantie

 

Een vakantie geboekt naar de Nederlandse Antillen kan niet zonder een boekje aan klein Bonaire. Klein Bonaire ligt op een kleine 800 meter afstand uit de kust van Bonaire. Het is een onbewoond koraaleiland en heeft de geografische coördinaten van 12˚9’ noorderbreedte en 68˚18’ westerlengte.

 

Klein Bonaire wordt in de volksmond door ook wel ‘klein’ genoemd. Het heeft namelijk maar een oppervlakte van circa 6 km2. Toch doet het kleine oppervlakte niks af aan de prachtige natuur die op het eiland, want Klein Bonaire heeft prachtige hagelwitte stranden die ook de broedplaatsen vormen voor zeeschildpadden. Naast de zeeschildpadden komen op Klein Bonaire 54 verschillende diersoorten voor en heeft het ook veel verschillende boom- en plantensoorten. Ook staat Klein Bonaire bekend om de roze (Caribische) flamingo’s, deze staan in de kleine zoutmeertjes, ook wel saliñas genoemd. Daarnaast heeft het eilandje verschillende zoetwaterbronnen. Het is een uniek eiland omdat er nog maar weinig eilanden van dit formaat in de Caribische archipel onbewoond zijn.

Met de boot naar Klein Bonaire

Hoewel het eiland dichtbij de kust ligt kun je er niet zomaar zwemmend heen. Het water dat tussen Bonaire en Klein Bonaire ligt heeft namelijk een diepte van 180 meter, dat is enorm en zwemmen is daarom extra gevaarlijk. Klein Bonaire is te bereiken voor duikers, snorkelaars en dagjesmensen met verschillende watertaxi’s die afgemeerd zijn aan de waterkant van de promenade in Kralendijk. De watertaxi’s varen meerdere keren per dag uit. Voor de prijzen moet je wel stevig in je schoenen staan om te onderhandelen, zeker bij groepen toeristen durven de kapiteins vaak hoge prijzen te vragen. Ga daarom niet voor de eerste beste schipper die naar klein bonaire vaart, maar loop eerst even verschillende watertaxi’s langs. De tijden waarop de watertaxi’s uitvaren hagen vaak op verschillende informatiebordjes langs de promenade.