Vakantie Link
Image default
Bedrijven

Wel of niet je elektra renoveren

Wanneer je geen verstand hebt van elektra is het lastig te bepalen of je je elektra wel of niet moet gaan renoveren. Je zal jezelf deze vraag vooral stellen wanneer je je huis gaat verbouwen, doordat je dan vaak een andere indeling gaat maken. Bij zo’n indeling is het vaak handig als de elektra mee wordt veranderd omdat het anders erg onhandig kan zijn. Vooral in oudere huizen komt vaak voor dat de elektra gerenoveerd moet worden.

Bereid je goed voor

Het is belangrijk om goed te weten wat je gaat verbouwen en hoe je dit gaat doen, het is belangrijk hierbij oog te houden op de toekomstige inrichting. Maak daarom van tevoren een plattegrond waarbij je alles uitschrijft, begin met het intekenen van de meubels en apparaten en voeg dan later toe hoe je de elektra wil hebben. Laat ook door meerdere mensen controleren of zij vinden dat de schakelaars en stopcontacten op handige plekken zitten. Met een goede plattegrond en plan zorg je ervoor dat je niet verrast kan worden tijdens de verbouwing.

Bekijk de elektra die er nu is

Om zeker te weten of je elektra wel of niet vervangen hoeft te worden is het belangrijk te kijken naar hoe de elektra er nu bij ligt en of deze nog in goede staat is. Het gaat hierbij om het totaalplaatje, kijk dus niet alleen of de kabels nog goed zijn maar kijk ook naar hoe de meterkast is. Wanneer deze is verouderd kan je hem het beste vervangen om de kans op elektra problemen zo klein te laten worden. Wanneer je zelf niet zeker bent of er simpelweg niet uitkomt kan je altijd de hulp vragen aan een elektricien. Hij kijkt dan naar de staat van je elektra. Zo is het belangrijk om in deze tijd een groepenkast te hebben met automaten, hierbij hoef je alleen een schakelaar om te zetten als de groep is omgeslagen. Vroeger moest je dan een hele stop vervangen.