Vakantie Link
Image default
Vakantie

Visum Turkije aanvragen

De zon opzoeken in Turkije
Op vakantie naar Turkije? Ik geef u groot gelijk! Turkije is een prachtig vakantieland. Mooie stranden, veel dagen zon, vriendelijke mensen en goedkoop uit eten!. De meeste mensen boeken daarentegen toch wel een all-inclusive, omdat het vaak het voordeligst is.

Visum voor Turkije
Wanneer u echter naar Turkije reist, is het noodzakelijk dat u een visum nodig heeft.
Daarnaast, heeft u een paspoort of ID-kaart nodig die nog minimaal 6 maanden geldig is. Hoewel vanaf januari 2015 deze termijn wordt verkort naar 60 dagen.

Het visum is onder andere voor Belgen en Nederlanders verplicht. Het visum moet u zien als een soort toestemming om Turkije binnen te mogen. U kunt dit visum bij aankomst in Turkije kopen voor € 25. Het nadeel is echter wel dat u heel lang in de rij moet staan voordat u vervolgens weer door kunt lopen naar de paspoortcontrole. Dit vond de Turkse overheid zelf ook omslachtig.

E-visum Turkije
Sinds kort is het daarom mogelijk om uw Turkije visum online aan te vragen. U hoeft dus niet meer in die lange wachtrij te staan op het vliegveld maar u kunt gewoon doorlopen naar de paspoortcontrole. Verder zijn de kosten € 24,95. Al met al is het dus praktischer en goedkoper om uw visum Turkije online aan te vragen.

Turks visum aanvragen
Hoe werkt het aanvragen eigenlijk? Heel simpel. U vult gegevens in zoals al uw voornamen en achternaam, geboorteplaats, geboortedatum en paspoortnummer. Wanneer u al de nodige gegevens heeft ingevuld, kunt u vervolgens naar de betaling gaan.
U heeft de mogelijkheid om te betalen via iDeal of MisterCash. Na de betaling zullen wij uw aanvraag zo snel mogelijk in behandeling nemen en zorgen wij er voor dat u het e-visum Turkije binnen 24 uur ontvangt!

Voor meer info : Bezoek de website