Vakantie Link
Image default
Aanbiedingen

Verouderde internetmarketingtrends

In 1986 schreven de gerenommeerde Amerikaanse marketeers Jack Trout en Al Rice een boek met de titel Marketing Wars, dat een langdurige bestseller in hun niche is geworden. Forel en rijst staan ​​bekend als de grondleggers van het concept van “positionering”, dat nu een integraal onderdeel is van elke gezonde marketingstrategie. Het boek “Marketing Wars” was opgedragen aan Karl von Clausewitz – de grootste, zoals de auteurs hem noemden, marketingstrateeg. 

In hun boek wordt de essentie van marketing beschreven als de constante confrontatie van concurrenten, en marketingstrategie als de kunst van het oorlog voeren met concurrenten. De auteurs praten over de noodzaak om een ​​strategie te ontwikkelen, doelen te stellen en de nodige tools te kiezen om hun klanten te winnen. Fouten in de aangewezen activiteiten in de oorlog kunnen eruitzien als een aanval op een onnodige stad wanneer de vijand al belangrijke objecten heeft bezet. Of bijvoorbeeld de deportatie van boogschutters tegen geweerploegen met machinegeweren, zoiets gebeurde tijdens de modernisering van Japan in de tweede helft van de 19e eeuw. Het is niet moeilijk om het einde van dergelijke acties voor te stellen. Een nederlaag is onvermijdelijk als je geen informatie hebt over de huidige situatie en moderne gevechtswapens. Hetzelfde gebeurt in marketingoorlogen.

Moderne marketing is snel en onvoorspelbaar. Veel van wat is geschreven door onderzoekers en praktijkmensen, niet alleen decennia geleden, maar vorig jaar, is vandaag achterhaald. Het oorlogsprincipe blijft echter ongewijzigd, waar de overwinning alleen kan worden behaald door ‘die krijgers wier oude manieren versmelten met nieuwe’. Het enige dat te allen tijde werkt in zowel conventionele als marketingoorlogen, is het vermogen om nieuwe tools te leren en onder de knie te krijgen. Maar er is hier ook een voorbehoud.

Het komt voor dat de eigenaar of manager van een bedrijf naar een marketingconferentie gaat om iets te leren en iets nieuws te leren. Na veel toewijding te hebben getoond om de ontvangen informatie te verwerken en te behouden, keert onze held terug, vol vastberadenheid om alle innovaties in de activiteiten van het bedrijf te introduceren die voor hem waardevol zijn. Hij doet het echter bijna nooit meteen. Het wordt vaak voorafgegaan door enkele maanden, of zelfs jaren, voordat hij uiteindelijk beslist, zijn stoffige notitieboekjes tevoorschijn haalt en zich laat leiden door “nieuwe” trends. Het resultaat van dergelijke innovaties is duidelijk begrijpelijk. Om dergelijke fouten niet te maken, raden we u aan vertrouwd te raken met de aantekeningen uit de stoffige notitieboekjes van goremarketeers en marketingtrends die hun relevantie volledig hebben verloren uit uw strategieën te verwijderen.

“Op de markt brengen van kamille”

Vaak stelt een slecht bedreven management een onredelijke taak uit de categorie “we moeten in de TOP-3 staan” voor hun marketeers. Ze knikken nederig en beheersen het hele budget om dit doel te bereiken. De bovenste regels in de zoekresultaten zijn zeker goed, maar niet altijd economisch verantwoord. Soms slaagt het er zelfs in om daar te komen, voor de meest populaire thematische zoekopdrachten komt het bedrijf bovenaan de zoekresultaten te staan ​​en presteert het aanzienlijk beter dan concurrenten voor applicaties uit organisch. En op dit moment bewegen concurrenten zich stilletjes in het doelwit en sturen ze direct naar middenfrequente verzoeken, ontvangen ze een nog groter aantal aanvragen en betalen ze er minder voor.

De conclusie hier is dat je altijd de promotiekanalen moet analyseren en de kosten ervoor moet optimaliseren. Marketing zonder analyse is vergelijkbaar met waarzeggerij met kamille. Het is noodzakelijk om de resultaten constant te volgen, voorspellende berekeningen uit te voeren, verkeer te analyseren, mediaplanning te doen en, in overeenstemming met de verkregen resultaten, uw strategie aan te passen. Het is nodig om duidelijke doelen te stellen en de vraag te beantwoorden: “waarom hebben we dit nodig?” Marketing zonder analyse is niet alleen achterhaald, er is ook geen ruimte voor ontwikkeling. Soms willen ze echter in de TOP staan ​​om op te scheppen tegen collega’s, maar dat gaat, zoals u begrijpt, niet langer over zaken.

Agressieve marketing

Ooit werkte de “Ik kom je overal” -benadering, en de klant overspoelen met berichten op alle kanalen was een soort trend. Het was waanzinnig duur, maar het excuus zou hier onwetendheid kunnen zijn over wat er vandaag de dag nodig is om een ​​strategie te ontwikkelen die beweert gerechtvaardigd te zijn. Namelijk de beoordeling van de doelgroep, de segmentering ervan, analyse van “pijnen” en behoeften, retargeting. Verrassend genoeg blijft een enorm percentage marketeers op een zeer chaotische en overdreven opdringerige manier met klanten communiceren. Ze houden geen rekening met het gebrek aan feedback, regelmatige afmeldingen, spamklachten en blijven niet-gepersonaliseerde berichten genereren voor het publiek, zonder hun behoeften en ‘pijnen’ te kennen. Deze aanpak heeft zichzelf eindelijk uitgeput. Als u dit nog steeds doet, stop dan.

Veel inhoud zonder registratie en sms

Ooit werden zoekmachines geleid door het aantal trefwoorden in de tekst en het aantal thematische artikelen dat op de bron werd gepost. Een neveneffect was de aanwezigheid in de TOP van sites met slecht gespamde teksten van lage kwaliteit.

Sommige mensen blijven trefwoorden in teksten tellen …

Sindsdien zijn zoekrobots veel slimmer geworden en hebben ze geleerd om vast te leggen en te onthouden hoe gebruikers zich op de site gedragen. En in die zin wordt de kwaliteit van de bron en zijn positie in de uitgifte in grote mate bepaald door de gebruikers. Hoe interessant is uw inhoud, is deze gelezen, beoordeeld, becommentarieerd, enz. – dit zijn de factoren die de inhoud goed maken voor zoekrobots en de positie van de site verhogen.

Directe advertentie-weddenschappen

Directe reclame is gunstig wanneer het merkvertrouwen toeneemt. Directe tools gebruiken in de hoop dat de consument vandaag een keuze in jouw voordeel zal maken, is op zijn zachtst gezegd naïef. Dergelijke reclame wordt niet langer beantwoord als een oproep tot actie; het wordt alleen gezien als een merkvermelding onder vele andere.

Is moderne marketing hier zo ver van verwijderd?

Marketing hoeft tegenwoordig niet opdringerig te zijn. Uw potentiële klant moet uw merk tegenkomen in een emotioneel nauwe context met hemzelf, bijvoorbeeld op de blog waarop hij zich abonneert, in een artikel dat hij zelf heeft besloten te lezen op een bron die hem bekend is, in de gemeenschappen waar hij lid is. Maak native-advertenties, gebruik crowdmarketing, blogadvertenties, evenementen, gratis projecten, proefservices, trainingsvideo’s. Push klanten met contentmarketingtools, e-mailnieuwsbrieven en retargeting. Directe reclame, hoe creatief die ook mag zijn, is niet ver verwijderd van de steekproef uit de jaren 90, terwijl de consument van vandaag oneindig ver verwijderd is van de consument van die jaren.

We hebben meer volgers, likes en reposts nodig

Aantrekkelijkheid, gezelligheid, spreidingspercentages en betrokkenheidspercentages zijn belangrijke maatstaven voor de loyaliteit van het publiek aan een merk. Maar als u de effectiviteit van SMM-promotie alleen met deze parameters meet, moet duidelijk zijn dat een ervaren SMM-specialist deze indicatoren zonder problemen aanzienlijk kan verhogen. In dat geval ontvang je uiteraard geen aanmeldingen.

Word niet gek op likes en volgers. Dit is slechts een deel van de loyaliteitsindicatoren

De groei van het aantal abonnees, berichtgeving en betrokkenheid van het publiek moeten natuurlijk worden beoordeeld. Het is belangrijk dat deze statistieken groeien door middel van hoogwaardige inhoud, communicatie met echte abonnees en interactiviteit. Hoe beter uw inhoud, hoe hoger deze parameters en hoe hoger de commerciële component van de groep. Het is belangrijk om uw inspanningen te richten op de natuurlijke ontwikkeling van de groep. Het duurt langer dan het kopen van volgers en likes, maar tot nu toe is er geen efficiëntere manier om resultaten te behalen.

Angst voor ‘bannerblindheid’

Bannerblindheid bestaat in de zin dat maar heel weinig mensen op display-advertenties en gerichte advertenties klikken. Als ze dit beseffen, schakelen veel marketeers advertenties uit en … verliezen ze leads. Wat is er? Het feit is dat display-advertenties niet goed worden omgezet in applicaties, maar als er niet op de banner werd geklikt, betekent dit niet dat deze onopgemerkt bleef. Het werkte op zijn minst als een herinnering aan jou. Als het tijd is om een ​​beslissing te nemen, kan zo’n herinnering cruciaal zijn. De klant kan je onthouden en via een zoekopdracht naar de site komen. Dit effect is gemakkelijk te verifiëren. Het is voldoende om advertenties uit te schakelen en u zult verrast zijn dat organische zoekopdrachten ook zullen afnemen. Bij internetmarketing zijn alle tools nauw met elkaar verbonden, het uitschakelen van de ene heeft altijd invloed op de andere. Daarom kunnen zelfs de meest ondoelmatige tools op het eerste gezicht dienen als een van de fundamentele voorwaarden voor het algehele succes van de strategie die wordt geïmplementeerd. Als bannerblindheid zo is ontwikkeld en iedereen weet ervan, waarom blijven banners dan zowel op straat als op internet hangen?

Gevolgtrekking

Dit is geen volledige lijst met verouderde marketingtrends. We hebben maar een klein deel gegeven. Elk jaar zijn er op dit gebied belangrijke updates die aanpassingen aanbrengen in de promotiemethoden. Om effectief te blijven, moet je constant in het huidige informatieveld blijven, verschillende tools en innovaties leren, beheersen en testen. Dit is de enige manier waarop uw marketing altijd voordelig zal zijn.

Neem contact met ons op en we bespreken verschillende mogelijkheden.

E-mail: info@webdevelopmentapp.com

BE: +32 499 41 46 24

Franklin Rooseveltplaats 12, 2060 Antwerpen, Belgie

webdesign antwerpen

web developer

https://webdevelopmentapp.com/nl/