Vakantie-link

De Algarve is een van de bekendste vakantiebestemming van Europa.

De Algarve is een van de bekendste vakantiebestemming van Europa. En niet alleen dat, ook heeft de Algarve een van de mooiste stranden van Europa en wordt er dit jaar alweer voor de 2e keer de Grand Prix georganiseerd. Kortom boek een vakantie naar de Algarve

Sagres de uiterste westkust van de Algarve

Sagres en Cabo de Sao Vicente ligt aan de uiterste westkust van de Algarve. Vakantie naar de Algarve biedt voor ieder wat wils, van de verstokte zonaanbidder, de wandelaar, de actieveling tot de liefhebber van oude architectuur. In Sagres vind je het nautisch centrum, vila do infante, dat door Hendrik de Zeevaarder (1394-1460) werd opgericht. Hij bracht hier experts op gebied van navigatie en cartografie bij elkaar en was daarmee de grondlegger van Portugal als zeevarende grootmacht. In het fort wat zich in het centrum bevindt en dat te bezichtigen is liigt nog altijd de enorme stenen kompasroos waarmee Hendrik de navigatie uitlegde. Voor alle leuke tips in Sagres bekijk deze pagina

Lagos

Charmant,druk maar toch niet al te toeristisch staat Lagos in onze top 10 van vakantiebestemming in de Algarve. De zonaanbidder zit hier op de juiste plek want Lagos heeft een tal van prachtige stranden. Het centrum van Lagos biedt een leuke mix van cafes, winkels, resaurants, en historische gebouwen. Voor alle leuke tips in Lagos bezoek je deze pagina!

Albufeira

Albufeira is het grootste, levendigste en meest energieke badplaatsje langs de kust van de Algarve. Heb jij plannen om een vakantie te boeken naar de Algarve bekijk dan eens onze Albufeira pagina! Albufeira heeft een scala aan activiteiten die je bij ins ontdekt, het is een ideale vakantiebestemming voor families, koppels of groepen die op zoek zijn naar vertier! Kortom boek je vakantie in de Algarve en geniet van 2021!

Doe eens gek en boek een vliegtuig naar Faro Algarve! Wanneer je dit doet vergeet niet een keer Faro zelf te bezoeken want geschiedenis en cultuur gaan hand in hand met goede restaurants en een uitstekend nachtleven hier! Boek je ticket vandaag nog!

 

https://algarvetips.nl/vakantie-algarve/

Beleef een fantastiche vakantie in de Algarve

Ben jij al plannen aan het maken voor je vakantie voor de zomer van 2021? Wat dacht je van Portugal en dan de Algarve. De Algarve heeft een prachtige kust en zandstranden, super veel leuke activiteiten, mooie accommodaties en een heerlijke keuken! Boek je vakantie naar de Algarve met ons!

Op vakantie naar de Algarve Portugal

Na maanden lockdown is het tijd om een vakantie te plannen toch? Wij hebben zoveel leuke tips voor je verzamelt. Wij helpen je graag een fantastische vakantie te creëren en deze begint in de Algarve!

Boek je vakantie naar de Algarve vandaag nog!

Je vakantie naar de Algarve begint met het boeken van een ticket. Dit doe je natuurlijk met Transavia. Vervolgens is de vraag waar huur je een auto? Ook daarbij helpen wij graag. Wij kunnen er zelfs voor zorgen dat de auto naar wens al klaar staat bij aankomst. Zo begint je vakantie goed toch?

Accommodaties Algarve

Waar wil jij overnachten? Hoe ziet jouw ideale vakantie in de Algarve eruit? Vertel het ons en wij helpen jouw. Wil jij een romantisch weekendje weg of een luxe villa voor 10 personen, of wat dacht je van een privé huisje met zwembad? Alles is mogelijk. We hebben zelfs een prachtige loft ontdekt. De Loft is verbouwd van een oude timmermanswerkplaats tot een luchtig, open appartement in loftstijl, waarin de hele achterwand het meest fantastische uitzicht van Fuseta heeft met zoutpannen, zwermen flamingo’s en zeevogels. Het steeds veranderende landschap is een genot om dag in dag uit in luxe te genieten.

Activiteiten tijdens je vakantie in de Algarve

Ben jij sportief en zoek je altijd een uitdaging tijdens je vakantie dan hebben wij veel leuke tips voor je! Ook als je het wat rustiger aan wilt doen is de Algarve uitermate geschikt. Denk bijvoorbeeld aan wandelen, dolfijnen spotten, of een schildercursus. Wil jij persoonlijk advies of hulp neem dan contact met ons op!

https://algarvetips.nl/vakantie-algarve/
Vakantie-link

Kazachstan naar stembus voor economische hervorming

Kazachstan kiest 10 januari een nieuw parlement. Het is de achtste democratische verkiezing sinds het uiteenvallen van de Sovjet-Unie in 1991 en de daaropvolgende onafhankelijkheid. Vijf partijen dingen tijdens het tv-debat op 30 december om de stem van de Kazachse burger. De economie en democratisering zijn de belangrijkste agendapunten.

Kazachstan, met 2.724.902 vierkante meter het negende grootste land ter wereld, schrijft verkiezingen uit voor het parlement. De eerste president van de Republiek Kazachstan, Noersultan Nazarbayev, trad in 2019 af en werd opgevolgd door Kassym-Jomart Tokayev. De Kazachen kunnen met hun stem bepalen welke partijen de komende vijf jaar de Majilis (Tweede Kamer) bezetten. Er nemen vijf partijen deel. Stemmen gebeurt analoog, met toepassing van strikte corona-veiligheidsmaatregelen. 

Uiteenlopende partijprogramma’s
De vijf partijen leggen in hun programma’s veel nadruk op economisch herstel na de coronacrisis, maar doen hun best zich daarnaast duidelijk te profileren. Regeringspartij Nur Otan richt zich op het verbeteren van de levenskwaliteit van burgers, gezondheidszorg en het sociale vangnet. De op Europa gerichte Ak Zhol-partij spreekt zich uit over de hervorming van de Kazachse politiek, bijvoorbeeld door het parlement en het volk meer zeggenschap te geven.

De (van oorsprong communistische) Volkspartij van Kazachstan zet zich in voor de beschikbaarheid en kwaliteit van onderwijs en geneesmiddelen en wil de pensioenleeftijd verlagen naar zestig jaar. De ecosocialistische Adal wil een waardig leven voor alle burgers, ondernemerschap als basis van een succesvolle staat en een betere agro-industrie voor voedselzekerheid. Tot slot maakt landbouwpartij Auyl zich hard voor een hogere levensstandaard op het platteland en betere infrastructuur, zodat de productiviteit omhoog kan ten gunste van het land.

Jonge democratie
De Republiek Kazachstan heeft een relatief jonge democratie. De eerste regering werd gekozen in 1995 en sindsdien maakt het land democratisch belangrijke stappen, grotendeels onder leiding van voormalig president Noersultan Nazarbayev. Hij boekte onder meer vooruitgang op economisch gebied, met het in stelling brengen van de nieuwe zijderoute en het mede-oprichten van de Euraziatische Economische Unie. Politiek was Nazarbayev verantwoordelijk voor de sluiting van de testgebieden van nucleaire wapens en heeft hij veel betekend in het oplossen van internationale geschillen.

President Tokayev voerde onlangs een aantal belangrijke wetten door om de democratie te versterken. Onder het credo van ‘verschillende meningen – één natie’ paste hij regelgeving aan, onder andere voor het toestaan van aangekondigde vreedzame protesten, het halveren van de registratiedrempel van een nieuwe politieke partij (van 40.000 naar 20.000 leden) en voor een verplicht quotum van 30 procent vrouwen en jongeren op lijsten van verkiezingspartijen. “Het land overwint de angst voor een alternatieve mening”, aldus Tokayev.

Economische crisis
Het nieuwe parlement staat geen gemakkelijke taak te wachten. Net als andere landen is Kazachstan hard getroffen door de coronapandemie. De regering heeft dan wel een stimuleringspakket op touw gezet, maar volgens de Wereldbank kan de economische groei pas herstellen nadat de pandemie is verdwenen. Volgens de organisatie groeide het bruto binnenlands product (bbp) in 2019 met vierenhalf procent. Over 2020 krimpt deze naar schatting met drie procent.

President Tokayev zei tijdens het afkondigen van de verkiezingen half november: “De ernstige economische crisis als gevolg van de pandemie heeft veel landen getroffen en een negatieve invloed gehad op de hele wereldeconomie. In deze uitdagende tijden moet Kazachstan effectieve anticrisismaatregelen nemen om te zorgen voor duurzame economische ontwikkeling, sociaal welzijn van onze burgers en om de welvaart van de mensen te verbeteren. Ik moedig alle burgers dan ook aan om te komen stemmen op 10 januari.”

Wettigheid en transparantie
Momenteel heeft de Nur Otan-partij een meerderheid van 84 afgevaardigden in de Majilis, de Ak Zhol en de Communistische Volkspartij hebben elk zeven afgevaardigden. Of de coronacrisis voor verschuivingen zal zorgen is moeilijk te zeggen, maar de president belooft hoe dan ook toe te zien op een eerlijk verloop van de verkiezingen en heeft elf internationale organisaties uitgenodigd te komen observeren, waaronder de OVSE Parlementaire Vergadering, het CIS Uitvoerend Comité en CSTO.

Naast het parlement worden 10 januari lokale overheden gekozen. Dat gebeurt voor het eerst op basis van partijlijsten, die volgens Tokayev ‘partijen in staat zullen stellen hun positie in het politieke systeem van het land te versterken’.

Must-haves voor een wandelvakantie

Hou je van avontuurlijke, actieve vakanties? Dan is een wandelvakantie ideaal. 

Vakantiegangers die geregeld een wandelreis maken, weten uiteraard welke spullen ze moeten meenemen. Maar als het jouw eerste keer is, ligt dit moeilijker. Want je wil natuurlijk niets vergeten. Daarom hebben we hieronder de belangrijkste items opgesomd:

Een ergonomische rugzak

Tijdens een wandelvakantie heb je allelei spullen nodig: drank, eten, reservekledij, wandekaarten, enz. Je kan dus echt niet zonder een comfortabele rugzak. Wij raden een model aan van minstens 30 liter voor een wandelvakantie met een vaste verblijfplaats (hotel, b&b…), en minstens 50 liter voor een trektocht met een tent.

Ben je op zoek naar een nieuwe rugzak. Zoek dan zeker enkele reviews op van verschillende modellen. Uit de ervaringen van andere kan je zeker leren. Zo voorkom je dat je een foute keuze maakt.

Wandelgidsen 

Tijdens een wandelvakantie ben je op onbekend terrein. Daarom mag een wandelgids niet ontbreken. Deze reisgidsen voor wandelaars zitten boordevol handige informatie. Ze tonen routes, eetgelegenheden, info bij ongevallen, enz. Kijk eens op Bibliotrek.be; daar vind je wandelgidsen voor verschillende landen binnen en buiten Europa.

EHBO-kit

Een ongeval is nooit ver weg. Voorzie daarom een EHBO-kit met verbanden, ontsmeddingsmiddelen, pleisters, een tekenpincet, koortswerende middelen, enz. Zorg ook dat je de contactgegevens van de hulpdiensten van het vakantieland kent.

Overnachtingsmateriaal

Ben je iemand die graag een wandelvakantie plant met overnachtingen in een tent. Dan heb je een heleboel extra spullen nodig. Denk bijvoorbeeld aan een tent, stokken, haringen, grondzeil, slaapzak … Vergeet ook je kookmateriaal niet: brander, kookpot, bestek, bordjes, kommetje, afwasmiddel, enz. Tenslotte zijn er nog je kleding en toiletartikkelen. 

Comfortabele schoenen

Misschien wel het belangrijkste item van een wandelvakantie zijn je schoenen. Koop niet het eerste het beste paar, maar denk goed na over je keuze. Want schoenen die niet goed passen en niet de juiste technische eigenschappen hebben (schokdemping, ventilatie, flexibiliteit…) zorgen al snel voor pijnlijke voeten. En dat kan je missen als kiespijn tijdens een wandelvakantie. 

Diversen

Tenslotte zijn er nog een heleboel andere items die je niet mag vergeten tijdens een wandelvakantie, zoals een zonnebril, powerbank, kompas, contant geld, een fluitje voor noodsignalen, verrekijker, enz. 

https://www.bibliotrek.be/
Vakantie-link

Slank op vakantie

Wil jij binnenkort op vakantie, neem dan eens kijkje in onze tips voor een gezondere levensstijl. Je kan echt gezond op vakantie hoor!

Dit is de tijd van het jaar waarin de goede voornemens van het nieuwe jaar op ieders lippen staan. Natuurlijk is het geen geheim dat de beste voornemen voor het vakantieseizoen is om af te vallen. Of het nu is om 10 kilogram, 20 kilogram of 30 kilogram te laten vallen, iedereen lijkt hun sportschoollidmaatschap te upgraden en hun keuken te ontdoen van al hun junkfood. Maar de waarheid is dat het niet uitmaakt hoeveel je eet en beweegt, je moet toch eten en gezond blijven. Dus, hoe blijf je vasthouden aan je doelen wanneer je maag rommelt? Laat me een paar tips met je delen die je maag vol en je taille slank zullen maken. Zodat je goed op vakantie kan naar bijvoorbeeld ergens in Azie. Detox

Start zelf met afvallen voordat je op vakantie gaat

Eerst en vooral, als je je middelmaat wilt verkleinen, moet je je reinigen en ontgiften. Gedurende heel 2019, en vooral tijdens eerdere vakanties, verzamelde je waarschijnlijk veel gifstoffen, zware metalen en chemicaliën in je lichaam waardoor het uit balans is gegaan. Als je je traag, moe, prikkelbaar of gewoon niet zelf voelde, was je lichaam waarschijnlijk gevuld met gifstoffen. Dus je wilt je lichaam zuiveren en al die kleine boosdoeners verwijderen die ervoor zorgen dat je een slechte gezondheid en extra vet hebt die je niet nodig hebt. Eet gezonder

Ik weet dat deze regel eenvoudig is. Het kan echter moeilijk zijn om te volgen. Als je onderweg bezig bent, is het heel gemakkelijk om die zak chips en frisdrank te pakken in plaats van naar selderie en hummus te grijpen. Als je je keuken niet hebt overvallen en het rommelvoedsel hebt weggegooid, is dit het moment om het te doen. Je kunt je junkfood vervangen door biologisch fruit, groenten en mager vlees.

Regelmaat is belangrijk

Ik weet dat het contra-intuïtief kan lijken om u te zeggen dat u een grote hoeveelheid chocoladetaart moet eten, vooral omdat het een lading calorieën in suiker bevat. Maar de waarheid is dat je nog steeds zonder zorgen van al je favoriete voedsel en lekkernijen kunt genieten. Het sleutelwoord is hier moderatie. Als je een stukje chocoladetaart wilt, neem dan zeker een hap of twee zonder zorgen of schuldgevoelens. Je moet je echter zorgen maken als je de hele cake alleen opeet. Hier is een snelle tip. Als je echt de chocoladetaart of een andere zoete lekkernij wilt, nodig je een paar vrienden uit en deel je de taart tussen jullie allemaal.

Kijk hier voor meer info

 

 

Vakantie-link

Naar het mooie Zuid Afrika reizen

Altijd al gedroomd van een reis naar Zuid Afrika? Nou die reis naar Zuid Afrika is binnen handbereik! Met Afrika Online kun je ongerust en geheel georganiseerd naar Zuid Afrika reizen. Voor de bestemming Zuid Afrika heeft Afrika Online diverse reizen in hun portfolio, zoals:

  • Auto rondreizen
  • Camper rondreizen
  • Groepsreizen
  • Meerlanden camper reizen
  • Meerlanden groepsreizen

Dus voor een rondreis Zuid Afrika ben je bij Afrika Online aan het juiste adres! Je kunt via ons zelfs een auto huren in Kaapstad. Voor een rondreis met het hele gezin kun je een camper huren Zuid-Afrika.

 

Veel te zien in Zuid Afrika

Een vakantie Zuid Afrika is niet zomaar geboekt. Zuid Afrika is een groot land, wel 30 keer zo groot als Nederland. Er is ook zoveel te zien dat een vakantie plannen naar Zuid Afrika altijd een heel geregel is. Afrika Online kent het land erg goed en kan aan de hand van uw wensen een vakantie op maat samenstellen. Groot of klein budget.

Voor meer info : Bezoek de website
Vakantie-link

Een internet radio

Het is een gewoonte om op de werkvloer naar de radio te luisteren, het creëert een bepaalde sfeer. Ook is er een groep mensen die tijdens het leren voor de studie of een cursus ter gelijke tijd naar een radio luisteren. Voor de andere groep is dit een raadsel omdat zij juist daardoor zich niet kunnen concentreren. Daarnaast is het altijd lekker om in de vrije tijd om radio luisteren live. Sinds kort is het mogelijk om op ieder moment en op iedere plaats naar een radio te luisteren door middel van een internet radio. Er zijn websites opgericht dat als een online platform dienen van de verschillende radiozenders. Deze zijn zo ver ontwikkelt dat zij radiozenders over de hele wereld aanbieden, van Kenia tot en met USA Delaware. Het luisteren naar een radio is op deze manier een stuk makkelijker geworden, er is met iedereen rekening gehouden omdat er naar je naar de gewenste radio kan luisteren.

Het is nu zelfs mogelijk om tijdens het bruin worden op het strand naar een radio van Japan te luisteren. Het is dan ook een handige uitvinding voor als je op vakantie gaat. Het kan namelijk voorkomen dat je naar een land moet vanwege een zakelijke afspraak of vrijwillig te werken voor een goed doel en dan toch een stukje van thuis mee kan nemen namelijk de Nederlandse radio. Om naar de gewenste radio te kunnen luisteren zijn er een aantal websites die dit aanbieden. Als je naar de website van Radioguide.fm gaat kan er naar de gewenste radio gezocht worden door een zoekopdracht of door op het pictogram van de radiozender te klikken. Vanaf dit moment luister je naar radio live. Als van thuis weg bent kan er naar radiozenders als Radio 538, Qmusic, Radio 1 en Decibel geluisterd worden.

Voor meer info : Bezoek de website
Vakantie-link

Kies een leuk vakantiepark Nederland

Gezellig vakantiepark Nederland

Wilt u er graag samen met de kids op uit trekken deze zomer? Zijn uw kinderen echte dierenvrienden? Dan bent u bij ons zeker aan het juiste adres, want wij bieden u en uw familie een gezellig vakantiepark Nederland. Nederland is wat dat betreft helemaal zo gek nog niet. Het is een illusie dat het in het buitenland leuker is. In ons eigen land is het ook prima toeven. Bovendien kan uw kroost dan vriendjes maken in ons vakantiepark. Nederland is dan wel zo prettig, in verband met de taal. Voor de jonge vakantiegangers onder ons is het vaak helemaal niet zo fijn om in een ander land te zijn, omdat ze zich niet verstaanbaar kunnen maken en dus ook geen contacten kunnen leggen. U hebt dus geen enkele reden meer om niet voor ons te kiezen.

Kies een leuk vakantiepark. Nederland biedt PonyparkCity

Wist u dat u gratis toegang hebt tot Ponypark Slagharen, als u bij ons komt in het vakantiepark? Nederland is een land waar veel te doen is op het gebied van pony’s, dat blijkt maar weer. Dus wilt u echt waar voor uw geld, en geen kat in de zak kopen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres, wij staan bovendien altijd voor u klaar om de kids te vermaken. Daar hebt u dus ook geen omkijken meer naar. Natuurlijk kunt u ook gezellig samen met hen genieten van de shetlandpony’s op ons park.

Wij horen graag van u

Bent u dus op zoek naar een gezellig vakantiepark? Nederland is het land dat u daar niet voor wilt verlaten? Bij ons zit u goed, want u beleeft bij ons gegarandeerd een spetterende vakantie. Neem dus snel contact op als u meer informatie wilt hebben. Wij doen u die altijd graag toekomen.

Voor meer info : Bezoek de website