Vakantie Link
Image default
Vakantie

Ontdek de Wonderen van Egypte: 8 Must-See Bezienswaardigheden

Egypte, het land van de farao’s en de oude beschaving,
is bezaaid met adembenemende bezienswaardigheden die je terugvoeren in de tijd.

Of je nu een geschiedenisliefhebber, een avonturier of een natuurliefhebber bent, Egypte heeft voor iedereen iets te bieden. In deze blog nemen we je mee op een virtuele reis door Egypte en delen we 10 must-see bezienswaardigheden die je niet mag missen tijdens je Egypte vakantie aan dit fascinerende land.

 1. De Piramiden van Gizeh:
  Geen enkele reis naar Egypte is compleet zonder een bezoek aan de iconische Piramiden van Gizeh. Deze majestueuze bouwwerken, waaronder de Grote Piramide van Cheops, behoren tot de zeven wereldwonderen en zijn een indrukwekkend staaltje oude architectuur.

 2. De Tempel van Karnak:
  De Tempel van Karnak, gelegen in Luxor, is een van de grootste religieuze complexen ter wereld. Bewonder de imposante zuilen, prachtige reliëfs en de beroemde hypostyle zaal terwijl je de rijke geschiedenis van het oude Egypte verkent.

 3. De Vallei der Koningen:
  In de buurt van Luxor vind je de Vallei der Koningen, een necropolis waar de graven van de oude farao’s zich bevinden. Ontdek de goed bewaarde graftombes, waaronder die van Toetanchamon, en bewonder de prachtige muurschilderingen en artefacten.

 4. Abu Simbel-tempels:
  De imposante Abu Simbel-tempels, gelegen in het zuiden van Egypte, zijn een meesterwerk van oude architectuur. Deze tempels werden uit de rotsen gehouwen en zijn vooral bekend om hun kolossale standbeelden van farao Ramses II.

 5. De Tempel van Hatsjepsoet:
  De Tempel van Hatsjepsoet, gelegen bij Luxor, is een van de meest opmerkelijke tempels in Egypte. Bewonder de unieke architectuur van deze tempel, die zich harmonieus vermengt met de omringende rotsen.

 6. Het Egyptisch Museum:
  In de bruisende stad Caïro bevindt zich het Egyptisch Museum, dat een schat aan artefacten en overblijfselen uit de oude Egyptische beschaving herbergt. Van mummies tot koninklijke schatten, het museum biedt een fascinerende inkijk in de geschiedenis van het land.

 7. De Rode Zee:
  Voor de natuurliefhebbers is de Rode Zee een paradijs. Met zijn kristalheldere water, kleurrijke koraalriffen en diverse onderwaterleven is dit de perfecte bestemming voor duiken, snorkelen en ontspannen aan het strand. Bekijk hier de beste stranden van Egypte.

 8. Luxor-tempel:
  De Luxor-tempel, gelegen in het hart van Luxor, is een andere prachtige tempel die een bezoek waard is. Bewonder de goed bewaarde obelisken. Dit is perfect te combineren met een 8 of 15-daagse rondreis door Egypte.

Kijk hier voor meer vakantie inspiratie.

https://egypte.nl