Vakantie Link
Image default
Aanbiedingen

Met welke raamdecoratie houd je de kou buiten?

In ons moderne leven zijn we eraan gewend geraakt een vaste kamertemperatuur te hebben waarin we comfortabel blijven. Meestal ligt die binnen het bereik van 20 tot 22 graden. De temperatuur buiten hang altijd af van veel verschillende dingen zoals van het seizoen, de weerspatronen, en waar je op de aardbol woont. Woon je verder naar het noorden of zuiden, dan weet je dat de temperatuur buiten drastisch kan dalen en dat je ervoor zult willen zorgen dat je de kou buiten houdt.

Ramen zijn vaak de boosdoener van het binnenlaten van de koude lucht van buiten in je huis. Glas is een erg slechte isolator, en vaak gaat de lucht van buiten er doorheen, en beïnvloedt zo de temperatuur binnen. Dus hoe voorkom je dit probleem? Wel, we zijn hier om dit met je te bespreken.

Strip je ramen tegen weersinvloeden

Je kunt wat isolatie over het breeuwwerk van het raam aanbrengen met behulp van weerstrips. Dit zijn stukjes schuim of vinyl strips die je kunt gebruiken om te helpen voorkomen dat de lucht binnenkomt. Het helpt je raam te isoleren van zijn kozijn, maar niet van het glas. Niettemin helpt de toegevoegde extra isolatie tegen die koude buitenlucht.

Isolerende raamdecoratie

Raambekleding zal niet zo isolerend zijn als een massieve muur, maar dat zou het doel van het raam tenietdoen. Dus om de binnenkomende kou te compenseren, stellen we voor om isolerende raamdecoratie te gebruiken die helpt warme lucht binnen te houden, en koude lucht buiten. De beste soort raambekleding die daarvoor kan zorgen zijn plisségordijnen.

Plisségordijnen, ook wel honingraatgordijnen genoemd, zijn gemaakt van zeshoekige zakken die op elkaar gestapeld zijn. De zakken sluiten er lucht in op, waardoor een isolatielaag ontstaat die helpt de koude lucht bij het raam tegen te houden. Als je doel is de koude lucht gewoon buiten te houden, dan zijn gordijnen met cellenstructuur de beste optie voor jou.

Wil je echter raamdecoratie die je tegelijk uitzicht geven en helpen isoleren, dan zijn elektrische duo rolgordijnen misschien de betere optie. Als duo rolgordijn krijg je twee soorten stoffen, een die een verduisterende stof kan zijn en een die een zonwerende stof is. De verduisterende stof geeft je volledige privacy en de zonwerende stof laat je doorkijken naar de kant waar meer licht is. Op een raam of deur krijg je de mogelijkheid om naar behoefte heen en weer te schakelen, waarbij je van de isolerende verduisterende stof gaat als dat nodig is of van de inkijk beschermende zonwerende stof als het niet zo koud is.

Soms heb je op een koude dag alleen maar behoefte om je lekker onder een warm dekbed te wikkelen. De dikke stof houdt de koude lucht buiten en de warme lucht binnen. Hetzelfde idee kun je toepassen op een gordijn. Met de dikke stof voor je raam geplaatst, moet het helpen de koude buitenlucht buiten te houden en de warme, verwarmde, binnen lucht binnen te houden.

https://www.raamdecoratie.com