Vakantie Link
Image default
Bedrijven

Klein Curaçao trip

Als je opzoek bent naar leuke activiteiten tijdens een familie vakantie op Klein Curaçao, is een Klein Curaçao trip een echte aanrader. Klein Curaçao ligt op vijfentwintig kilometer afstand van Curaçao. Klein Curaçao heeft de lengte van 1,9 km en een breedte van 1,1 km. Niet heel groot dus, maar er zijn zeker genoeg activiteiten te vinden op het kleine eiland.

Excursies

Op het kleine eiland worden vooral heel veel boot excursies aangeboden. Deze Klein Curaçao trip is voornamelijk zo populair omdat er in de Caribische zee veel koraal groeit en doormiddel van een boottocht kan je alle verschillende soorten bewonderen. Het rif op Klein Curaçao is van hoge kwaliteit; vele kleuren, niet beschadigd en er zijn veel onderwatergrotten te vinden.

De witte stranden van het eiland zijn ook heel erg populair. Dit komt grotendeels door de mogelijkheid om hier te kunnen zwemmen met zeeschildpadden. Er zijn verschillende dieren die je kan tegenkomen in zee; groene zeeschildpad, de lederschildpad, garnalen, krabben en bijzondere vissen. Op het eiland zijn er ook mogelijkheden om te wandelen, windsurfen, zeilen, cactussen te bekijken, ruïnes te bezoeken en schelpen te zoeken. Je kunt hier dus echt genieten van een tropische vakantie.

Bevolking

Op dit moment wonen er heel weinig mensen op het eiland. Dit in tegenstelling met vroeger. Vroeger woonde op het eiland veel vissers. Vroeger zijn er door deze vissers veel kleine hutten gemaakt, deze zijn nog altijd te bewonderen op het eiland. Er staat ook een vuurtoren midden op het eiland, dit is ook een mogelijkheid als Klein Curaçao trip. Deze historische vuurtoren is in 1877 gebouwd en altijd onbemand gebleven. Hierdoor is de vuurtoren nu in een vervallen staat. Er stond een restauratie plaats in 2018, maar deze is nog altijd niet uitgevoerd. Er werden navigatiemiddelen in de vuurtoren geplaats, maar dit heeft er niet voor gezorgd dat de vuurtoren schepen weghield van het strand.

https://curacao-trips.com/