Vakantie Link
Image default
Vakantie

Insectenvrij op vakantie

Ga je binnenkort op een verre reis? Dan heb je waarschijnlijk al inentingen gehad tegen beten van allerlei insecten. Natuurlijk is het verstandelijker om goede voorzorgsmaatregelen te treffen om niet gebeten te worden in de eerste plaats. Shopvoorgezondheid helpt je daarbij. 

Allereerst vind je er anti-insecten spays en gels. Deze anti-insecten middelen zijn insectenwerend door de stof die ze bevatten: DEET. Dit is een insectenwerend middel dat de vervelende beestjes dus op afstand houdt. DEET mag wel niet gebruikt worden door zwangere vrouwen, baby’s of kinderen. Voor hen zijn er als alternatief natuurlijke anit-insectensprays. Hierin zit citriodiol, dit is een natuurlijk insectenwerend middel. 

Naast insectenwerende sprays, vind je er ook anti-insecten kleding. Zo zijn er bijvoorbeeld anti-teken en anti-muggen sokken, deze zijn behandeld met insectenwerend en –dodend middel (uiteraard ongevaarlijk voor mensen). Ook zijn er petten en hoeden met muskietennetten om insecten niet de kans te geven dichtbij te komen.

Om ook in de nacht beschermd te zijn tegen insectensteken en muggenbeten, kan je een klamboe kopen. Een klamboe is een groot muskietennet om boven je bed op te hangen, de gaatjes in het net zijn zo klein dat er geen enkel insect doorheen komt. De meeste klamboes van shopvoorgezondheid zijn geïmpregneerd, dit wil zeggen dat ze bewerkt zijn met insectenwerende en –dodende stof. Ook is er geen opening aan de zijkant om de kans op een mug nog te verkleinen, om in je bed te gaan kruip je gewoon onder het net door. De klamboes zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en afmetingen, zo vindt je er zeker een die aan jouw wensen voldoet.

Je kan ook een muggenlampje in de kamer zetten om helemaal van je nachtrust te genieten zonder gezoem rond je oren. Je zet het wel best wat verder weg want de lamp lokt de muggen met behulp van een UV-lamp, wanneer ze in de lamp vliegen, worden ze gedood. 

Hopelijk helpen deze maatregelingen je om een beestjesvrije vakantie te hebben, zo kan jij er extra van genieten!

Voor meer info : Bezoek de website