Vakantie Link
Image default
Bedrijven

In welke sectoren kun je terecht met een technische achtergrond?

Heb je een technische opleiding gedaan of ben je bezig met een technische opleiding? Dan kun je in een groot aantal vakgebieden aan de slag. Wil jij werken in de werktuigbouwkunde, automotive sector, energie, scheepsbouw, R&D of iets heel anders? Misschien weet je al precies wat je zoekt, of misschien wil je eerst meer informatie over bepaalde sectoren vinden. Wil jij je een beetje oriënteren over waar je zou kunnen gaan werken? Lees dan eens over onderstaande sectoren en beroepen!

Hoger opleidingsniveau

De meest voorkomende technische beroepen waarbinnen personen werkzaam kunnen zijn voor hoger opgeleiden zijn onder andere software- en applicatieontwikkelaars, ingenieurs (geen elektrotechniek), technici bouwkunde en natuur, architecten, databank- en netwerkspecialisten, biologen en natuurwetenschappers en gebruikersondersteuning ICT. Op dit moment zijn dit er samen, in Nederland zo’n 86% of zo’n 495.000 personen. Heb je bijvoorbeeld een wo opleiding of een master gedaan? Dan is het mogelijk om met jouw achtergrond werkzaam te zijn in een van deze beroepsgroepen. Je ziet dat er voor dit niveau heel veel verschillende soorten beroepen mogelijk zijn.

Middelbaar opleidingsniveau

De meest voorkomende technische beroepen waarbinnen personen werkzaam kunnen zijn voor middelbaar opgeleiden zijn onder andere elektrotechnische en elektronische ingenieurs, software- en applicatieontwikkelaars, natuur- en bouwtechnici, operators van productiemachines, timmerlieden, auto- en machinemechanica. Op dit moment zijn dit er samen in Nederland zo’n 46% of zo’n 299.000 personen. Heb je bijvoorbeeld een mbo – of hbo opleiding gedaan? Dan is het mogelijk om met jouw achtergrond werkzaam te zijn in een van deze beroepsgroepen.

Lager opleidingsniveau

De meest voorkomende technische beroepen waarbinnen personen werkzaam kunnen zijn voor lager opgeleiden zijn onder andere timmerlieden, bouw- en industriearbeiders, operators van productiemachines, structurele bouwers, elektriciens en elektronicatechnici, automonteurs en bouwvakkers. Op dit moment zijn dit er samen in Nederland zo’n 53% of 169.000 personen. Ben je bijvoorbeeld geïnteresseerd in het werken met SDS? SDS zijn ook wel Safety Data Sheets en kunnen erg veel voordelen bieden voor bedrijven. Een SDS is een gestructureerd document met informatie over de risico’s van een gevaarlijke stof of preparaat en aanbevelingen voor een veilig gebruik van de stof op de werkplek.

https://www.thesdsfactory.com/