Vakantie-link

Voorkom oververmoeidheid

Voelt u zich vermoeid?

Het komt vaak voor dat mensen moe of zelfs uitgeput raken in onze snelle moderne wereld. Vaak merk je dat je van de ene activiteit naar de andere rent, zonder te pauzeren om de tijd te nemen die je nodig hebt om te aarden, in balans te komen en je ziel te kalmeren.

Het is niet altijd makkelijk om de exacte reden te vinden waarom je weinig energie hebt. Als je je aanhoudend moe voelt, of om redenen die niet duidelijk zijn, maak dan een afspraak met je arts. Het kan een teken zijn van een onderliggende aandoening, vooral als uw dagelijkse leven erdoor wordt belemmerd.

Tekenen dat vermoeidheid iets ernstigers kan zijn, zijn onverklaarbare pijn, koorts en hoofdpijn.

Lees verder om meer te weten te komen over enkele oorzaken van vermoeidheid en eenvoudige veranderingen die u kunt doorvoeren om wat meer energie in uw stap te krijgen.

1. Eet een evenwichtig dieet
Een van de redenen om een gezond en evenwichtig dieet te volgen is dat je je energieniveau verhoogt.

Zorg ervoor dat je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt door hele, verse voedingsmiddelen te eten uit verschillende voedingsgroepen. Combineer ongeraffineerde koolhydraten met eiwitten voor een blijvend energieniveau. Neem voldoende vezels en ontstekingsremmende voedingsmiddelen op.

Het volgen van een evenwichtig dieet bevordert ook een gezonde spijsvertering, wat helpt om je lichaam te zuiveren en te reinigen. Onderzoek heeft het prikkelbare darm syndroom (IBS) in verband gebracht met chronische vermoeidheid. Bepaalde voedingsmiddelen kunnen zelfs helpen bij het voorkomen en beheersen van IBS, dat uw energie kan wegnemen.

Food Fix: Voedingsmiddelen om vermoeidheid te verslaan
2. Doe regelmatig aan lichaamsbeweging
De voordelen van regelmatige lichaamsbeweging worden algemeen erkend. Lichaamsbeweging maakt endorfines vrij die uw energieniveau op natuurlijke wijze opkrikken. Het kan ook leiden tot een betere slaapkwaliteit.

Uit een onderzoek uit 2008 bleek dat regelmatige lichaamsbeweging de symptomen van vermoeidheid kan verminderen. In het onderzoek deden 36 sedentaire jonge volwassenen gedurende een periode van zes weken aan lichte of matige lichaamsbeweging. Beide groepen zagen verbeteringen in hun energieniveau.

Doe elke week ten minste twee uur aan matige lichaamsbeweging. Om het gemakkelijker te maken u aan een sportplan te houden, kunt u een trainingsmaatje zoeken of een personal trainer inhuren.

3. Drink meer water
Blijf goed gehydrateerd om uw lichaam optimaal te laten functioneren.

Uitdroging kan leiden tot een laag energieniveau. Het kan ook een negatieve invloed hebben op uw slaap doordat uw mond en neusholtes uitdrogen, wat kan leiden tot snurken, heesheid en krampen in uw benen. Bovendien kan het ervoor zorgen dat je de volgende dag minder alert en mentaal helder bent.

Volgens een onderzoek uit 2014 bleek dat het verhogen van de waterinname bij mensen die gewoonlijk niet genoeg water drinken, een gunstig effect had op de energie. Mensen die hun waterinname verminderden, hadden minder gevoelens van kalmte, tevredenheid en positieve emoties. Gevoelens van vermoeidheid en traagheid werden ook gerapporteerd in deze groep.

https://www.ndoorherstel.nl/nieuws/oververmoeid/
Vakantie-link

Verloskundige Nijmegen staat u bij tijdens de mooiste tijd in uw leven

Wilt u een verloskundige die u bijstaat in deze mooie tijd dan bent u bij verloskundige Nijmegen aan het juiste adres. De beste verloskundigen kunnen je bij staan in deze mooie en moeilijke periode. Het is bij zulke dingen altijd fijn dat iemand met veel ervaring u bij staat. Zo staat u er niet alleen voor en weet u precies waar u aan toe bent want deze verloskundige helpt u om stevig in uw schoenen te staan en zo veel plezier te hebben tijdens deze periode in uw leven. U kijkt uit naar de bevalling wanneer u een verloskundige met veel ervaring van verloskundige Nijmegen aan uw zijde heeft waar u met al uw vragen terecht kunt. Ga niet verder in onzekerheid maar voel je zeker van jezelf door een professional aan je zijde te nemen die weet hoe alles in elkaar steekt en hoe alles werkt. Al je vragen kunnen beantwoord worden zodat jij niet meer voor verassingen komt te staan.

 

 

Verloskundige Nijmegen biedt u hulp en een rots om op te bouwen

Verloskundige Nijmegen is een verloskundige uit Nijmegen die je helpt om je mooie tijd tijdens de zwangerschap, leuker, dragelijker en nog mooier te maken.  U heeft zo elk moment iemand die veel verstand ervan heeft en die weet hoe alles in elkaar zit zodat u met al uw vragen en onzekerheden bij een professional terecht kunt. Zo biedt verloskundige Nijmegen een echo bij elk onderzoek, omdat verloskundige Nijmegen weet hoe mooi en bijzonder het is om het kindje te kunnen zien wat in je buik zit zijn de echo’s gratis en beschikbaar naar keuze bij elk onderzoek. De eerste echo kan al gedaan worden na zeven weken dus je kan snel kennis maken met je baby.