Vakantie Link
Image default
Vakantie

Geniet van een vakantie aan de Itialiaanse Bloemenrivièra

De naam van de streek geeft al bijna een vakantiegevoel. De Italiaanse Bloemenrivièra, of de Rivièra dei Fiori in het Italiaans, ligt aan de Ligurische Zee. Een helderblauwe zee, pittoreske dorpen en de warme Italiaanse zon maken het idee dat je er echt even helemaal uit bent, helemaal compleet.

Een fleurig kustgebied

De Italiaanse Bloemenrivièra komt natuurlijk niet zomaar aan haar naam. Deze streek is onderdeel van de gehele Italiaanse Rivièra, wat zich uitstrekt van de Franse grens tot aan Toscane. Kort gezegd is het deel dat ten westen van Genua ligt, de Bloemenrivièra.

De regio staat niet alleen bekend als toeristische trekpleister, maar tevens om de bloementeelt. Daar is de naam eigenlijk op gebaseerd. Maar als je langs de kust rijdt, zie je dat er ook allemaal kleurige huizen langs de rotswanden gebouwd zijn. Ook dit draagt bij aan de fleurige uitstraling van het gebied.

Wat valt er te ontdekken aan de Bloemenrivièra?

Kies je de Bloemenrivièra als vakantiebestemming dan kun je je verblijf heel afwisselend maken. De zandstranden van Alassio of Finale Ligure nodigen je uit om heerlijk te ontspannen of je brengt een dag op het water door met surfen of zeilen. Wil je het binnenland ontdekken, dan plan je een mountainbiketocht of een wandeling in de bossen.

Voor cultuurliefhebbers zijn de verschillende kustplaatsen de moeite van het bezoeken waard. Genua bruist bijvoorbeeld van de activiteiten, maar het kleurrijke Cingue Terre en Portofino mogen ook zeker niet op je lijstje ontbreken. Je slentert op je gemak langs de historische gebouwen in La Spezia of je proeft op de weekmarkt van Imperia van lokale producten.

Waar overnacht je tijdens je vakantie aan de Bloemenrivièra?

Met een kustlijn vol badplaatsen ligt het voor de hand dat je tijdens je vakantie in een van de kuststeden doorbrengt. Maar aan de andere kant is het ook fijn om na een dag vol activiteiten in een rustige omgeving na te genieten van alle indrukken. De Bloemenriviera campings zijn daar heel geschikt voor. Je kiest bijvoorbeeld voor een camping die wat meer in het achterland ligt, met een eigen zwembad, een restaurant of een saunafaciliteit.

Vanuit een centraal gelegen camping bezoek je eenvoudig alle bezienswaardigheden van de Italiaanse Bloemenrivièra. Of je geniet gewoon een paar dagen van je welverdiende vakantie door tijd door te brengen op de camping zelf. Terwijl je een boek aan de rand van het zwembad leest, vermaken de kinderen zich in de speeltuin.

https://www.allcamps.nl/