Vakantie Link
Image default
Bedrijven

Een gebruiksaanwijzing voor autotenten

Een autotent is de ultieme slaapplek voor de avontuurlijke vakantieganger. Niet alleen kan je er overal mee terecht en bespaart het veel ruimte in de auto, maar het is ook nog eens supersimpel om op te zetten. Heb je zelf ook een aankoop van een autotent gedaan, maar vraag je je af hoe je deze voor de eerste kunt opzetten? Dan vind je hieronder alle informatie die je nodig hebt.

Kijk eerst wat voor model je hebt

Niet alle autotenten zijn hetzelfde. Je kan namelijk een onderscheid maken tussen een klaptent, die je helemaal kunt dichtvouwen, en een tent die omhoog klapt, waar het matras al in zit. Het is belangrijk om te weten welke van de twee tenten je hebt, omdat ze allebei een eigen opzetinstructie hebben. Gelukkig zijn beide tenten even snel op te zetten, waardoor het niet uitmaakt welk model je hebt.

Het opzetten van een klaptent

Voor het opzetten van een klaptent, zal je eerst de hoes eraf moeten halen. Wat voor soort hoes eromheen zit, hangt af van het merk autotent dat je hebt. Zo kan je bijvoorbeeld een hoes hebben met een rits, een spanband of met een elastiek. Een goede tip is om deze hoes veilig achter in de auto te leggen, zodat je deze niet kwijtraakt. Als de hoes eraf is, kan je de trap ontgrendelen en uitschuiven. De tent gaat vanzelf mee met de ladder, waardoor je verder niets meer hoeft te doen dan het vastzetten van de ladder.

Omhoogklappende tent opzetten

Bij de meeste autotenten die omhoog uitklappen, heb je een hendel om deze omhoog te draaien. Het kan ook zijn dat je een stang op moet zetten, zodat de bovenkant van de tent erop steunt. Als laatste heb je ook tenten die werken met gasveren en dus vanzelf openklappen, zodra je deze ontgrendelt. Je kan in elk geval  bij beide tenten binnen enkele minuten genieten van jou heerlijke slaapplek midden in de natuur. Geen lastige tentconstructies of onduidelijke instructies meer, maar gewoon snel genieten. 

https://www.daktentvakantie.nl/