Vakantie Link
Image default
Aanbiedingen

Dit zijn de 5 mooiste steden van Griekenland

Griekenland is een land vol met historie en schoonheid. Er zijn veel mooie steden in Griekenland, maar welke zijn nu de 5 mooiste? Wij hebben de top 5 voor je op een rijtje gezet!

Athene

Athene is de hoofdstad van Griekenland en tevens één van de meest bezochte steden ter wereld. Deze indrukwekkende stad heeft veel te bieden, zoals historische monumenten, een bruisend uitgaansleven en een prachtige natuur. Athene is één van de oudste steden ter wereld waar al ruim 3500 jaar geschiedenis aan vast zit. Bekende bezienswaardigheden in deze stad zijn het Akropolis, Parthenon en het Museum van Cycladic Kunst.

Thessaloniki

Thessaloniki is de tweede stad van Griekenland en tevens een prachtige badplaats die garant staat voor zon, zee en strand. Ook in Thessaloniki vind je historische monumenten zoals het Paleis van Galerius en de brug over de rivier Axios. Daarnaast is het uitgaansleven in Thessaloniki erg populair onder jongeren en is er een bruisend nachtleven te vinden.

Kalamata

Kalamata is een stad in het zuiden van Griekenland en tevens gevestigd aan de kust. Deze stad heeft veel te bieden voor iedereen die wil genieten van een strandvakantie tijdens hun reis naar Griekenland. Het is een prachtige stad met meerdere stranden waaronder Karathona Beach, St. Nicolas en Papafragas. Maak in deze geweldige stad ook zeker eens een wandeling langs de kustlijn om de indrukwekkende zee te bewonderen!

Peloponnesos

De Peloponnesos is een schiereiland in het zuiden van Griekenland en staat bekend om haar prachtige natuur. Deze regio wordt ook wel ‘het land van de goden’ genoemd en is zeker een bezoek waard tijdens je vakantie in Griekenland. De bergen, bossen, meren en watervallen maken Peloponnesos tot een unieke regio die je niet mag missen.

Patra

De vijfde grootste stad op het vaste land van Griekenland is Patra. Deze stad is tevens de hoofdstad van het district West-Griekenland en kent een bruisend nachtleven waar veel jongeren graag verblijven tijdens hun vakantie op het Griekse eiland. In Patra vind je veel historische bezienswaardigheden zoals het Venetiaanse fort en de Kathedraal van St. Andreas. Daarnaast ligt deze stad aan de kust en is ze dus ook uitermate geschikt om te genieten van een zonnige strandvakantie!

Welke stad in Griekenland is jouw favoriet? Laat het ons weten in een reactie hieronder!