Vakantie Link
Image default
Vakantie

Dit moet je gezien hebben op Corfu

Corfu is een prachtige eiland in de Ionische Zee. Het is rijk aan historie en heeft veel te bieden voor toeristen. Zo zijn er mooie stranden, maar ook bergen en bossen. Er is hier altijd wel iets te doen! In dit blog post vertellen we je wat je allemaal kunt zien op Corfu.

Bezienswaardigheden Corfu

Op www.corfu.nl vind je een lijst met de top tien bezienswaardigheden op Corfu. Dit zijn ze:

-Het kasteel van Angelokastro: dit kasteel is gebouwd in de 13e eeuw en is een van de best bewaarde middeleeuwse kastelen in Griekenland. Het ligt bovenop een berg en je hebt hier dan ook een prachtig uitzicht over het eiland.

-De stratopedon Groes: dit is een prehistorische nederzetting die teruggaat tot de Bronze Tijd. Je kunt hier verschillende resten van huizen en graven zien.

-Het Paleis van Sissi: dit paleis was vroeger het huis van keizerin Sissi, maar is nu een museum. Je kunt hier allerlei spullen zien die ze gebruikte toen ze nog leefde.

-De tuinen van Mon Repos: deze tuinen werden in 1833 aangelegd door keizerin Sissi. Het is een prachtige plek om even te ontspannen en te genieten van de natuur.

-Het museum van Achilleion: in dit museum kun je alles leren over de Griekse held Achilles. Er zijn allerlei schilderijen en beelden te zien die hem verbeelden.

-De grotten van Melissani: deze grotten liggen onder een meer en zijn prachtig aan te kleden met kaarsjes. Het is een unieke ervaring om hier doorheen te lopen!

-De Thermae Syrtis: dit is een oude badhuis uit de Romeinse tijd. Je kunt hier nog steeds in bad gaan en heerlijk ontspannen.

-Het museum van Arion en Dionysos: in dit museum kun je alles leren over de twee goden Arion en Dionysos. Er zijn allerlei beelden en schilderijen te zien die hen verbeelden.

-De tempel van Artemis: deze tempel is gebouwd in honor of de godin Artemis. Het is een prachtig gebouw met mooie beelden en sculpturen.

Corfu is dus echt een eiland dat je gezien moet hebben. Er is hier genoeg te doen en je kunt er heel wat leren over de Griekse geschiedenis en cultuur. Dus mocht je ooit de kans krijgen, bezoek dan zeker Corfu!

Corfu heeft ook een eigen officiele website, zie: https://visit.corfu.gr/