Vakantie Link
Image default
Beauty en verzorging

Deze fabels over je huid moet je niet geloven!

Al sinds de mensheid bestaat wordt er van alles beweerd en geloofd wat niet waar is. Zeker sinds de opkomst van het internet kan iedereen maar zomaar alles zeggen. In dit artikel zetten we drie fabels over de huid uiteen. Twijfel je over wat het beste is voor jouw huid? Een huidkliniek, zoals Dreamskin huidkliniek, kan je vaak het beste helpen. Experts weten beter dan het internet wat jouw huid nodig heeft en welke beweringen waar zijn en welke niet.

Acne kan je wegscrubben

Veel mensen hebben last van acne en vaak wordt aangeraden om in dat geval veel te scrubben. Het is waar dat scrubben kan helpen bij acne. Een puistje is namelijk niets meer dan een ontstoken verstopte porie en een scrub kan voorkomen dat de poriën verstopt raken. Echter, te veel scrubben maakt dat je huid meer talg gaat produceren en je poriën juist sneller verstopt raken. Oneffenheden op je huid kun je niet wegscrubben. Je moet hier juist zo veel mogelijk vanaf blijven, anders kunnen er vervelende littekens ontstaan.

Detoxen is goed voor je huid

Detoxen is al jaren hip, hot en happening. De meeste mensen slikken capsules voor een darmdetox, maar er bestaan tegenwoordig ook allerlei goedjes die je huid zouden kunnen ontgiften. Dat is echter grote onzin. Je huid is namelijk prima in staat om zichzelf te ontgiften. Zorg gewoon dat je je huid twee keer per dag reinigt, dan zitten er echt geen gifstoffen meer in. Het detoxen van je huid is vooral erg vervelend, duur en niet helpend.

Je krijgt puistjes van vet eten

Veel mensen denken dat je puistjes krijgt van vet eten. Er zijn mensen die zweren dat dat ene frietje of dat stukje chocola de dag erna op het gezicht te zien zal zijn. Er is veel onderzoek gedaan naar dit fenomeen en er is niets dat aanwijst dat vet eten zorgt voor pukkels. Het is wel waar dat mensen met een vette huid sneller last hebben van acne, maar er is geen verband aan te tonen dat vet eten ook resulteert in een vette huid. Geniet dus maar gewoon lekker van dat ene frietje.