Vakantie Link
Image default
Vakantie

De mooiste treinreizen van Europa op een rijtje

Steeds meer mensen kiezen ervoor om met de trein op vakantie te gaan. Met de trein op vakantie gaan wordt als zeer comfortabel ervaren. Zo hoef je bijvoorbeeld niet lang te wachten op een vliegveld en stage je niet in de file met je auto. Tevens zijn de treinen voor lange reizen comfortabeler dan de normale treinen die je in Nederland ziet rijden. De treinen die geschikt zijn voor lange reizen hebben bijvoorbeeld ook de beschikking over slaapcabines en je kunt er ook lekker eten. Mocht jij met de trein op vakantie willen, maar weet jij nog niet waar naar toe? Dan is het aan te raden om dit artikel te lezen. In dit artikel gaan we het namelijk hebben over de mooiste treinreizen van Europa.

Een treinreis naar Zweden behoort zeker tot de mooiste treinreizen van Europa

Wanneer we kijken naar een treinreis naar Zweden, dan kunnen we deze zeker in het rijtje van de mooiste treinreizen van Europa plaatsen. Mocht jij met de trein door Zweden willen reizen, dan kan dat maar liefst 14 uur. De spoorlijn van Zweden vanuit het noorden naar het zuiden heeft een lengte van 1269 kilometer. Wanneer je door Zweden reist met de trein, zal je reizen op de Inlandsbanan. Deze Inlandsbanan zijn er speciaal voor toeristen. Je reist hiermee door het binnenland en je zal kunnen genieten van een prachtig uitzicht tijdens de reis. Zo kom je niet alleen meren en rivieren tegen, maar zal je ook kunnen genieten van bergtoppen en uitgestrekte velden.

Een reis door Zwitserland is een aanrader

Heb jij wel eens gehoord van de Glacier Express in Zwitserland? Deze spoorlijn wordt gezien als de bekendste spoorlijn van Europa. Wanneer je voor een reis door Zwitserland met deze trein kiest, dan kies je voor een reis door het hart van de Alpen. Deze reis begint in Zermatt en eindigt in St.Moritz. Het mooie aan deze reis is dat je de hele reis kunt genieten van prachtig uitzicht. Alle treinen hebben namelijk de beschikking over panorama ramen tot aan het dak. Tijdens deze reis rijd je door 91 tunnels en rij je over maar liefst 291 bruggen.

Deze treinreis bevindt zich relatief dicht bij huis

De reis waar we het nu over gaan hebben behoort zeker tot de mooiste treinreizen van Europa. Het leuke aan deze reis is dat deze zich dicht bij huis bevindt. De treinreis waar we het over hebben is namelijk een treinreis in Duitsland. Het gaat hierbij om de spoorlijn van Keulen naar Mainz, deze wordt ook wel de Linke Rheinstrecke genoemd. De spoorlijn heeft zijn naam te danken aan het feit dat deze vrijwel volledig langs de rivier de Rijn loopt. Dit zal ervoor zorgen dat jij kunt genieten van prachtige kalme wateren en oevers.

Het kopen van een ticket

Wil jij na het lezen van de mooiste treinreizen van Europa binnenkort zelf ervaren hoe gaaf het is om een reis met de trein te maken? Dan is het via het internet erg eenvoudig om een ticket aan te schaffen. Wil jij minder betalen voor je treinreis? Google dan eens op het zoekwoord: treinreizen Europa aanbiedingen. Heb jij meer behoefte aan luxe treinreizen door Europa? Dan vind je dit ook eenvoudig op het internet.

Voor meer info : Bezoek de website