Vakantie Link
Image default
Vakantie

Dankzij Vallei Campers ontdekte ik een groot voordeel

Vallei Campers heeft ertoe bijgedragen dat ik mijn scepsis ten opzichte van een campervakantie al snel opzij zette. Tijdens een vakantie van een week wilde ik vooral de voordelen ontdekken van vakantie vieren op deze manier. We waren het gewend om vliegvakanties naar luxe resorts te boeken. Lekker luieren aan zwembad en op het strand aan de zee. De nadelen zag ik op voorhand. De voordelen werden al snel duidelijk tijdens onze vakantie test met camper afgelopen zomer. Klik hier voor Vallei Campers.

Onze camper van Vallei Campers was top

De camper die wij via Vallei Campers huurden afgelopen zomer, gaf al snel een groot voordeel prijs van het reizen met en in een camper: het uitzicht. De voorruit is groot, waardoor de omgeving veel beter zichtbaar is tijdens het rijden. Je bevindt je ook hoger op het wegdek dan in een auto. Dit maakt het soms lange reizen erg aangenaam. Mijn vrouw begon met het maken van foto’s vanachter de voorruit en eindigde met een bijzonder mooie verzameling van zo’n 100 foto’s. Natuurlijk is dit ook mogelijk in een auto of SUV, maar het moet gezegd worden, het panoramische uitzicht vanuit een camper is nu eenmaal superieur. Een ander voordeel is de mogelijkheid om een of meerdere nachtjes te overnachten als je ergens komt waar het prachtig vertoeven is. Je kunt het rustig aan doen tijdens de vakantie. Je hoeft geen haast te hebben.

Wel of niet camperreizen?

Vind je het heerlijk om één te zijn met de natuur? Ontspan je ook als je lekker bezig bent? Het antwoord op die vragen spelen bij het bepalen of reizen met een camper een goede keuze is een niet onbelangrijke rol. Als je graag je terras in een natuurgebied wilt opzetten, je eigen eten wilt grillen, toegang wilt hebben tot geweldig visplekken of wilt wandelen op een steenworp afstand van je camper, dan past het camperleven vast wel bij je. Als je alleen kunt genieten van het feit dat iemand anders voor je kookt en schoonmaakt, kan het reizen met een camper niet de ontspanning bieden die je verwacht tijdens je vakantie. 

Beter dan kamperen

Camperreizen biedt een comfortabelere ervaring dan kamperen met een tent. Je slaapt in een bed dat binnenshuis van de grond is en (theoretisch) vergelijkbaar is met het comfort van thuis of een hotelkamer. Maar je zult ook een verscheidenheid aan karweitjes doen, waaronder de afwas, wat opruimen en schoonhouden van de camper. Je moet regelmatig afvalwater legen. Kortom, je moet bereid zijn je definitie van ontspanning wat te wijzigen om deze taken dagelijks te kunnen uitvoeren. Persoonlijk vond ik het absoluut niet moeilijk om dat te doen. Ook al waren we de afgelopen jaren een heel andere vakantie gewend. Onze campervakantie voor volgend jaar is weer vastgelegd. Deze keer geen week maar 2 weken!